De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Enny Stouthandel (94) bijna 40 jaar weduwe

Een sigaar haalde je bij haar

Een sigaar haalde je bij haar

SCHIEDAM - Je kunt gerust van een traditie spreken, als je al 24 jaar rond de kerst attenties rondbrengt. Het AOV (Algemeen Ouderen Verbond) doet dit. De partij bezorgde dit jaar niet alleen bij de leden een lekkere kerststol, maar ook bij een aantal oude en eenzame burgers. Een van hen is Enny Stouthandel.

Opvolgend raadslid van de AOV Schiedam, Hans Rietkerken, verblijdde de 94-jarige mevrouw Enny Stouthandel in haar woning met een kerststol. Ze is sinds 1979 weduwe en moet leven van alleen een AOW-uitkering. Ze zal - zeker voor veel oudere Schiedammers - geen onbekende zijn. Hans Rietkerken: "Vroeger dreef zij samen met haar man de sigarenwinkel op de hoek van de Lange Haven en Appelmarkt, waar nu het COOP-museum is gevestigd. Vanaf 1979  is zij 20 jaar secretaris van het koor Orpheus geweest. Ze is ook erebestuurslid van het mannenkoor en ze schrijft nog steeds stukjes voor het clubblad. Zij was de vierde vrouw in Nederland die bij een mannenkoor kwam, in die tijd zeer bijzonder. Vele jaren lang is zij betrokken geweest bij de Frankelandgroep en Huize Frankeland in de redactie van het magazine. Nu controleert zij nog steeds de stukken. Zij is nog bijzonder goed bij de tijd." 

Hans Rietkerken, die we kennen als de man die jarenlang met zijn vrouw Carla de bloemenwinkel Rosa op de Hoogstraat heeft gedreven, heeft onlangs de bloemenwinkel gesloten. Daardoor kon hij ruim de tijd nemen om met mevrouw Stouthandel te spreken. Aandacht die haar - net als veel andere ouderen en eenzamen bij wie een kerststol wordt gebracht -  goed zal doen.

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker