De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

OuderenPartij wil gratis OV voor alle ouderen

Ga opnieuw met RET onderhandelen

Ga opnieuw met RET onderhandelen

SCHIEDAM - De factie van de OuderenPartij Schiedam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het opnieuw onderhandelen met de RET over gratis Openbaar Vervoer voor alle Schiedamse ouderen. Schiedam had tot 1 oktober jl. een regeling voor gratis openbaar vervoer voor ouderen, maar die werd niet voortgezet. Alleen 65plussers met een minimuminkomen komen tot 1 april 2019 voor vrij reizen in aanmerking; daarna is het voor hen ook afgelopen. 

Hier lees je ons eerdere artikel. Hieronder lees je de brief van Maarten Reuderink (foto) en Pascal van Kraaij. 

"Geacht college,
Het college in Capelle aan de IJssel heeft net bekend gemaakt dat het met de RET overeen is gekomen om de regeling van gratis openbaar vervoer voor ouderen uit die gemeente te verlengen tot in ieder geval eind 2022. Blijkbaar kan het college in Capelle iets wel dat het Schiedamse college niet kan. Wij hebben daarom voor u de volgende vragen:
Is het Schiedamse college bereid om contact op te nemen met het college in Capelle om daar te leren hoe je wel succesvol met de RET onderhandelt?
Is het Schiedamse college bereid om daarna, gesterkt door deze kennis, opnieuw onderhandelingen met de RET op te starten?
Kan het Schiedamse college de raad doorlopend en tijdig informeren over de verloop van dit proces?
Mvg,
Maarten Reuderink
Pascal van Kraaij"

3 commentaar(en) op artikel "Ga opnieuw met RET onderhandelen"

Zou het niet eens tijd worden dat niet alleen de mensen met een laag inkomen maar ook eens mensen van 65 met een gewoon inkomen is kunnen profiteren van het openbaar vervoer gratis te geven

Waarvoor kan het wel in Rotterdam groetjes

Door: Ria Homburg Op:

Alle ouderen moeten gebruik kunnen maken van gratis openbaar vervoer, zij hebben hun hele werkzame leven hiervoor betaald!

Door: Rob Hoogendoorn Op:

het is moeilijk te begrijpen dat schiedam ophoudt met gratis reizen met RET terwwijl alle omliggende steden het wel hebben gekregen. wij liggen zo dicht tegen rotterdam aan dat het echt heel vreemd is dt schiedam de ouderen geen vrij reizen geeft.

Door: Bertha Stolker Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: