De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Gemeente volgt 50 verwarde personen

Gemeente volgt 50 verwarde personen

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft subsidie gekregen van de nationale overheid om meer inzicht te kunnen krijgen in hoe om te gaan met 'verwarde mensen'. Dat zei wethouder Patricia van Aaken tegen Jan Willem de Boer van JW TV, tijdens een interview voor de rubriek 'Politicus van de week'. 

Een heel moeilijk probleem, het begint al met de definitie van het begrip. Wat verstaan we eigenlijk onder 'verwarde persoon'? Dankzij de verkregen subsidie kan de gemeente nu vijftig Schiedammers, die als zodanig aan te duiden zijn, en dat kan dan om verschillende vormen en gradaties van verwardheid gaan, gaan volgen. Dat gebeurt samen met alle hulpverleners die op de zorg voor een verwarde Schiedammer betrokken zijn. Bijvoorbeeld is relevant, in kaart te brengen wie wat doet in deze zorg? En weten de hulpverleners dat van elkaar? 

Over enkele maanden gaan er weer gesprekken gevoerd worden om adequate medische zorg in Schiedam te kunnen houden. Dat zal dan niet alleen moeten gaan over geboortezorg (zullen er in de toekomst nog baby's in een ziekenhuis op Schiedams grondgebied geboren kunnen worden?), maar bijvoorbeeld ook over de zorg voor ouderen. Doordat er een gebrek is aan opvangmogelijkheden voor ouderen, komt het nu te vaak voor dat oudere patiënten langer dan medisch noodzakelijk is in het ziekenhuis verpleegd worden. 

In het interview wordt voorts ingegaan op de nieuwe aanpak van het beleid voor het verstrekken van subsidies en over de discussie over het al dan niet ingeënt moeten zijn van kinderen voor toegang tot kinderopvang.

Wil je het gehele interview zien, dan kom je via deze link op JW TV.

1 commentaar(en) op artikel "Gemeente volgt 50 verwarde personen"

Mogen wij weten wie deze verwarde personen zijn zodat wij ons tegen hen kunnen beschermen? Mijn ervaringen sinds 1980 tot heden zijn dat niemand anders mij beschermd!

Door: Marco van Vliet Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker