De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

"Niet gewenst bent binnen de partij"

Kiliçkaya verder als 1-mansfractie

Kiliçkaya verder als 1-mansfractie

SCHIEDAM - Gisteren schreven we over de nieuwe lijst voor de PvdA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarop kwamen op verkiesbare plaatsen de namen van huidig PvdA-fractieleden Serkan Kiliçkaya en Zeynep Erdoğan niet meer voor. Zeynep Erdoğan stuurde het persbericht hierover, hetgeen duidt op pais en vree binnen de partij. Vandaag wordt duidelijk dat dit niet voor een ieder geldt: Serkan Kiliçkaya heeft zijn rode roos in de wilgen gehangen.

"Ik heb er geruime tijd over nagedacht, maar vandaag heb ik besloten mijn lidmaatschap van de partij op te zeggen. Ik verlaat de fractie van de PvdA in Schiedam en ga als zelfstandige fractie verder", zegt Serkan Kiliçkaya (37). "Ik ging de politiek in om Schiedam een betere stad te maken en om de stem te zijn van de Schiedamse inwoners in de Schiedamse gemeenteraad. Als je merkt dat je niet gewenst bent binnen de partij, dan moet je je conclusies trekken. Daarom verlaat ik nu dus de fractie. Als eenmansfractie zal ik mij blijven inzetten voor Schiedam en haar inwoners."

Die eenmansfractie behelst de periode van enkele maanden, totdat de nieuwe raad zal zijn geïnstalleerd (verkiezingen daarvoor zijn op 21 maart 2018). Wat zijn zijn plannen voor de komende raadsperiode, vragen wij hem. "Ik wil wel doorgaan en ben dus beschikbaar. Welke partij dat wordt weet ik nog niet", aldus het teleurgesteld opgestapte ex-PvdA-lid.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: