De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Sandra Beenhakker (VVD) politicus van de week

Maak van Schiedam vakmanschapstad

Maak van Schiedam vakmanschapstad

SCHIEDAM - Jan Willem de Boer sprak in de rubriek 'politicus van de week' met Sandra Beenhakker (43), nieuw gemeenteraadslid voor de VVD. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Schiedam-Noord.

Haar eerste indruk van het raadswerk: het is werken met een leuke club van mensen en het is interessant om mee te kunnen praten over de dingen die spelen in de stad. De landelijke schandalen spelen bij de VVD, zo brengt Jan Willem de Boer in het gesprek. Die zijn er maar Sandra herkent zichzelf hier in ieder geval niet in en bovendien is de lokale politiek echt iets anders dan de landelijke.

Er wordt wel gezegd dat dit college de signatuur draagt van GroenLink/PS. Desgevraagd door Jan Willem vindt zij dat het nieuwe college niet als een per definitie GroenLinks/PS-college te betitelen is. Uiteraard heeft duurzaamheid belangrijke aandacht, maar dat is ook een aspect dat maatschappelijk steeds belangrijker is geworden en nog steeds belangrijker wordt, maar dat geldt ook voor de VVD.

Hoe staat zij tegenover het ouderenbeleid? De definitie van 'oudere' kan verschillen. Heb je het over de 50plusser, dan is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat hij of zij de mogelijkheid heeft te werken. Haar credo is ook: Iedereen heeft recht op werk. Mensen die niet aan het arbeidsproces kunnen deelnemen, kunnen in de armoede terechtkomen en vereenzamen. Over werk gesproken: het is evenzeer belangrijk om van Schiedam een echte 'vakmanschapstad' te maken. Heb je het over de senioren op latere leeftijd, dan is het belangrijk dat ze lang thuis kunnen blijven wonen. Daarvoor dienen er genoeg levensloopbestendige woningen te zijn, is het belangrijk dat de dagelijkse boodschappen in de buurt gedaan kunnen worden en dat de zorg kwalitatief goed en kwantitatief adequaat is. 

Een verbeterpunt voor Schiedam is de samenstelling van de wijken. De diversiteit in de verschillende wijken dient te verbeteren. 

Hier kun je het interview zien dat Jan Willem de Boer van JW TV afnam.

Hier vind je haar LinkedIn profiel.
 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer volgt.  Of volg ons via Twitter.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker