De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wethouder Fahid Minhas (VVD)

Mismatch maritiem werk en scholen

Mismatch maritiem werk en scholen

SCHIEDAM - Fahid Minhas (30) is in het nieuwe college wethouder namens de VVD. Hij is geboren in Rotterdam en verhuisde op zijn twaalfde naar Schiedam, waar hij eerst in Oost woonde en nu in West. Hij heeft onder meer wonen, sport en de maritieme havens in zijn portefeuille. Wat wonen betreft is het zijn uitdaging te werken aan evenwicht in de woningvoorraad.

Schiedam heeft veel sociale woningbouw. Doorstromers hebben moeite een passend huis te vinden, wat hen vaak naar andere gemeenten drijft. Daarom wil men enerzijds de sociale woningvoorraad op pijl houden, maar anderzijds de voorraad uitbreiden in het middensegment en het hogere segment. 

Er is een mismatch tussen wat de bedrijven in de maritieme sector voor medewerkers zoeken en de opleidingen in Schiedam, stelt Minhas. Die mismatch moet worden weggenomen.

Sport is het leukste onderdeel van zijn portefeuille, want daar gaat het om mensen. In de afgelopen raadsperiode is er veel gedaan aan het verbeteren van de sportvoorzieningen, nu moet er ook voor gezorgd gaan worden dat sporten voor alle Schiedammers mogelijk zal zijn. 

Zijn portefeuille luidt formeel:
1e loco-burgemeester Bouwen en Wonen; Ruimtelijke Ordening; Maritieme ontwikkeling; Bedrijventerreinen; Sport.

Zie het gehele interview dat Jan Willem de Boer van JW TV afnam onder deze link.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: