De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Foort van Oosten (VVD)

Nieuwe burgemeester Nissewaard uit S'DAM

Nieuwe burgemeester Nissewaard uit S'DAM

SCHIEDAM/NISSEWAARD - Foort van Oosten (1977) is door de gemeenteraad van Nissewaard voorgedragen als de nieuwe burgemeester voor die gemeente. Deze gemeente heeft ongeveer 85.000 inwoners, bestaat uit verschillende kernen, waarvan qua inwonerstal Spijkenisse de grootste plaats is. 

VVD-er Foort van Oosten was in Schiedam gemeenteraadslid en wethouder. Sinds 2012 is hij Tweede-Kamerlid voor de VVD. Hij maakt zijn tweede zittingsperiode in de Tweede Kamer niet af en blijkt te kiezen voor een carrière als burgemeester. In het totaal hadden negen kandidaten gesolliciteerd. Het is de bedoeling dat hij op 20 februari 2019 geïnstalleerd wordt als burgemeester van Nissewaard. 

Foto: op de Nacht van de Geschiedenis in Schiedam was Foort van Oosten (links) dit jaar een van de sprekers, naast hem gespreksleider Marco Spruit Bleeker en DENK-kamerlid Tunahan Kuzu (foto door Louise Melchers)

 

Als je onze Facebook-pagina De Schiedammer een Like geeft help je ons met het verspreiden van gratis nieuws en blijf je op de hoogte van ook het politieke nieuws over Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: