De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Andreas Lepidis, fractievoorzitter CDA

Onze campagne schoot tekort

Onze campagne schoot tekort

SCHIEDAM - In de rubriek "De Schiedamse politicus van de week" sprak Jan Willem de Boer met de 21-jarige fractievoorzitter van de CDA Andreas Lepidis. Hij is student Natuurkunde. Hij doet pittige uitspraken, zoals: de campagne van het CDA is tekortgeschoten.
 

Desgevraagd naar de oorzaken van het verlies in de laatste gemeenteraadsverkiezingen (de CDA ging van 3 naar 2 zetels), zegt Andreas Lepidis dat de zetelwinst van de twee ouderpartijen ten koste van het CDA gegaan kan zijn, terwijl ook potentiële CDA-kiezers aan de nieuwe partij, Denk, hun voorkeur gegeven zullen hebben. Opmerkelijke uitspraak is dat hij van mening is dat de campagne van de CDA ronduit tekort heeft geschoten.

Andreas Lepidis heeft als speciale aandachtsgebieden het sociaal domein en zorg. Waarom Schiedam als onveilige stad aanvoelt en daarin geen stappen vooruit lijkt te maken, heeft bijvoorbeeld als oorzaak dat mensen die voorheen geacht werden begeleid te wonen nu thuis dienen te wonen. 

De politiek verandert, je zou kunnen zeggen dat de tegenstellingen groter worden en de discussie scherper. Heeft hij als jongere daar een verklaring voor? Om op social media impact te hebben met uitspraken moet je zo scherp formuleren, je ziet (helaas) steeds extremere uitingen op internet c.q. social media. Dat werkt ook door in de manier waarop politiek wordt bedreven.

Andreas Lepidis vindt dat burgers beter gehoord moeten worden, écht gehoord, en daarin dient de gemeente zich te verbeteren. Het moet niet zo zijn dat mensen weliswaar worden gehoord, maar dat dit in een stadium van het proces is dat de plannen er al liggen. Helaas gaat dit lang niet altijd goed in Schiedam. 

Zie de reportage van Jan Willem de Boer van JW TV op:
https://www.youtube.com/watch?v=ltnqC2jv8Ts&feature=youtu.be


 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: