De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

D66 stelt vragen aan B&W over verkeer in winkelstraat

Overlast scooters op Hoogstraat

Overlast scooters op Hoogstraat

SCHIEDAM - Zaterdag 5 januari 2019 gaat de fractie van D66 Schiedam tussen 13:00 en 15.00 uur de straat op. Je komt de fractieleden tegen in winkelcentrum Hof van Spaland en in de binnenstad. Schiedammers wordt verzocht een wenskaart in te leveren. Onder meer kan worden gesproken over de deze week door D66 gestelde vragen aan het college van B&W over verkeersproblemen op de Hoogstraat.

"D66 is met name benieuwd naar wat de Schiedammers voor 2019 wensen op politiek gebied. Wat zijn dingen waarvan de Schiedammer zegt: dit moet de Schiedamse politiek niet laten liggen in 2019? Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op 5 januari een wenskaart in te vullen en deze in de D66 nieuwjaarswensbrievenbus te doen. Deze wenskaarten zullen worden aangeboden aan wethouder Marcel Bregman tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Schiedam."

De gemeentelijke nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats op zaterdag 5 januari 2019. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur is iedereen van harte welkom in de foyer van het Theater aan de Schie aan het Stadserf 1. 

Het thema van dit jaar is ‘Taal in Schiedam’. De gemeente laat de bezoekers kennismaken met de Taal van en in Schiedam. Burgemeester Lamers houdt rond 16.45 uur zijn nieuwjaarstoespraak, waarbij hij ook de Stadsdichter officieel installeert. "De Stadsdichter is een initiatief van D66 Schiedam", zo wil de partij graag laten weten.

Namens de fractie van D66 Schiedam heeft John van Sliedregt (foto boven) deze week de volgende vragen gesteld aan het college over het verkeer op de Hoogstraat:
"Al geruime tijd bereiken ons klachten van ondernemers op en gebruikers van de Hoogstraat over het verkeer op deze straat. Het is automobilisten (laden/lossen) toegestaan binnen vastgestelde venstertijden over de Hoogstraat te rijden. Hiermee wordt echter dikwijls de hand gelicht.

Ook wordt er geklaagd over de aanwezigheid van scooterrijders. Op de Hoogstraat is fietsen toegestaan, waarbij geldt dat de fietser te gast is. Ondernemers waarderen dit over het algemeen, maar onder gebruikers van de Hoogstraat heerst onduidelijkheid en ergernis over de aanwezigheid van fietsers.

Met betrekking tot het bovenstaande heeft de fractie van D66 de volgende vragen aan het college:
1. Op welke wijze gaat u op korte termijn èn structureel het buiten de venstertijden over de Hoogstraat rijden van auto’s aanpakken en oplossen?
2. Hoe kunt en gaat u de overlast door scooterrijders op de Hoogstraat aanpakken?
3. Op welke wijze gaat u voor alle partijen duidelijk maken, dat fietsers op de Hoogstraat te gast zijn?"

 

 

1 commentaar(en) op artikel "Overlast scooters op Hoogstraat"

Mee eens

Door: Eppe Louise de Jong Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: