De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

PvdA zet Zwang op één

PvdA zet Zwang op één

SCHIEDAM - Op zaterdag 16 december vond in Het Blauwhuis de Algemene Ledenvergadering van de Partij van de Arbeid Schiedam plaats. De kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen werd vastgesteld, met als lijsttrekker Petra Zwang.

"De leden hebben het verkiezingsprogramma 2018 – 2022 vastgesteld, voor een mooier en socialer Schiedam. De programmacommissie kan nu aan de slag om de amendementen te verwerken. Het programma zal spoedig beschikbaar zijn op onze website. Nog even geduld maar…", aldus de PvdA. "Speerpunten zullen in elk geval zijn: ruimte voor burgerparticipatie, goed onderwijs, toegankelijke en goede zorg, verbinding transformaties."

Meteen na de vaststelling van het program werd de kandidatenlijst vastgesteld. De eerst vijf kandidaten op de lijst van de Partij van de Arbeid zijn:
1-    Petra Zwang
2-    Bilal Badri
3-    Hanke Clausen
4-    Peter Groeneweg
5-    Jessica da Silva

De huidige fractie bestaat naast fractieleider Petra Zwang uit Serkan Kilickaya, Zeynep Erdoğan en Peter Groeneweg. Serkan Kilickaya en Zeynep Erdoğan staan niet op de lijst voor de komende verkiezingen.

De toelichting van de partij op de gemaakte keuze: "Er staan bovenaan de lijst vijf kandidaten die de ambities uit het program de komende vier jaar gaan realiseren. Kwaliteit, kunde en kennis waren kernpunten voor de keuze van deze kandidaten. De lijst is een combinatie van oud en jong, van ervaren en nieuw. Natuurlijk heeft de Partij van de Arbeid ook de ogen op de toekomst gericht, met jonge kandidaten met potentie. De huidige fractievoorzitter, Petra Zwang, is –zoals verwacht- gekozen tot lijsttrekker. Peter Groeneweg stond als derde op de conceptlijst maar heeft die plaats gegund aan Hanke Clausen, die nu opvolger is van de fractie. Dat gebaar werd door de leden met instemmend applaus begroet. Als duo lijstduwers steunen Aad Wiegman en Mario Stam de Schiedamse PvdA-lijst."
 

Foto onder: Petra Zwang (zittend geheel rechts) tijdens de campagne dit jaar voor de (naar later zou blijken zo rigoureus verloren) landelijke verkiezingen

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: