De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Schiedamse ondernemers worden gedupeerd door de gemeente'

Rel over boekje gemeente

Rel over boekje gemeente

SCHIEDAM - De Fractie Janssen heeft op zondag 7 januari  aan het college van B&W schriftelijke vragen gesteld over het boekje 'Door de ogen van de Schiedammer'. In dit boekje staan door Schiedammers van hun stad gemaakte foto's. Alle bezoekers van de nieuwjaarsreceptie ontvingen een exemplaar. De Fractie Janssen is ontstemd over het feit dat het boekje in Litouwen is gedrukt.

"Aangezien er meerdere mogelijkheden zijn in Schiedam om een goed en professioneel product te laten drukken, lijkt het Fractie Janssen dan ook opmerkelijk en op zijn minst niet gepast deze opdracht elders - en dan nog wel in het verre Litouwen - uit te besteden. Zeker gezien de hoge profilering door het college van dit evenement, het aanprijzen van de publicatie en de foto's bij monde van de burgemeester, het uitdrukkelijk Schiedams karakter en het feit dat het college in het boek dit met naam en toenaam onderschrijft", aldus René Janssen (foto boven).

Schiedamse ondernemers worden gepasseerd en dus gedupeerd door de Gemeente Schiedam, concludeert Fractie Janssen. De partij zal de verkiezingen ingaan onder de naam SLV Schiedam. Op de foto, die zaterdag genomen is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, staat Cheyenne Purchase naast René Janssen. Zij is een van de kandidaten op de lijst. 

De Fractie Janssen heeft de volgende vragen aan het college gesteld:

 1. Kan het college als opdrachtgever de beweegredenen geven waarom is afgeweken van vastgesteld inkoopbeleid?
  1. Indien het college dit uitbesteed heeft aan een derde, welke instructies en voorwaarden zijn meegegeven aan de opdrachtnemer en hoe is hier op gecontroleerd?
 2. Als het college beleid vaststelt en constateert dat inkoopbeleid niet wordt nageleefd, wat zijn dan de sancties?
  1. Kan het college een overzicht geven hoe vaak een onvoldoende naleving in 2016 en 2017 gebeurd is?
 3. Welke sancties zijn besloten of worden toegepast in dit specifieke geval?
 4. Welke maatregelen heeft het college genomen om niet naleving van inkoopbeleid tegen te gaan?
  1. Hoe worden deze geborgd?
  2. Hoe kan dit gecontroleerd worden?


D66-gemeenteraadslid John van Sliedregt (eerste foto onder) was een van de Schiedammers van wie foto's in het boekje zijn gepubliceerd en die een eerste exemplaar ontvingen uit handen van burgemeester Lamers.

 

2 commentaar(en) op artikel "Rel over boekje gemeente"

Zijn er nog exemplaren over van dit spraakmakende fotoalbum?

Groetjes Peter Staal.

Door: Peter Staal Op:

Het is ongeloofelijk dat het "Maritime" bedrijfsleven, die de "Trots & Identiteit" als Schiedams-bedrijf heeft, niet erkend wordt. Iedere Schiedammer weet en kent het verleden en zijn daar nog steeds trots op en dat blijkt wel vanuit de burgertop.

Dat er door een burger mooie foto's gemaakt wordt "blijkt", gezien het resultaat, maar heeft dus niets te maken dat deze toevallig raadslid is, maar wanneer een raadslid vragen steld dat vergeten wordt dat ons bedrijfsleven voldoende capiciteit heeft een fotoboek te realiceren binnen ons Schiedams-bedrijfsleven lijkt mij dat lochies dat daar antwoord op komt. Ik ga voor de trotse Schiedammer met een Identiteit die er mag zijn, daarin zijn de namen of toenamen niet van belang.

Door: Henk Bussching Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: