De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wethouder Catelijne de Groot (AOV)

Schrikt niet van 8 ton tekort

Schrikt niet van 8 ton tekort

SCHIEDAM - Wethouder Catelijne de Groot (55) heeft reeds 20 jaar ervaring als gemeenteraadslid. Ze is nieuw in het college en heeft als wethouder het zware onderdeel financiën in haar portefeuille. Ze schrikt niet van een tekort van 8 ton op de jaarrekening 2017, vertelt ze.

Het is vooral belangrijk waar dat tekort vandaan komt. Dit zijn posten die niet te voorzien waren, zo legt zij uit. Ook cultuur en media heeft zij in haar portefeuille, waarvoor zij als belangrijke uitdagingen noemt het wegwerken van achterstallig onderhoud aan het gebouw van het Stedelijk Museum Schiedam en het werken aan een nieuwe entree voor het Theater aan de Schie. Zo'n nieuwe entree vergt een forse investering, maar die hoeft niet uitsluitend uit de kas van de gemeente te komen, zegt Catelijne de Groot. 

Haar portefeuille luidt formeel:
3e loco-burgemeester Financiën & control; Concerncontrol; Gemeentearchief; Gemeentelijke dienstverlening; Cultuur en media.

Het complete interview dat Jan Willem de Boer van JW TV met haar had is te zien via deze link.

3 commentaar(en) op artikel "Schrikt niet van 8 ton tekort"

ik zou me dood schamen met zo,n tekort en waar moet dat weer vandaan komen van de burgers van Schiedam hoogste tijd om eens die koppen door te schudden op dat gemeente huis schande

Door: john keemink Op:

Mevrouw de wethouder schrikt niet van een tonnetje of acht. ...Makkelijk wanneer het je eigen geld niet is. Posten die niet voorzien waren .... Regeren is vooruit zien. Wat natuurlijk ook zo belangrijk is, een nieuwe entree voor het theater aan de schie. Je moet er maar op komen. Lekker belangrijk allemaal.

Door: R.Schaeffer Op:

niet schrikken , ach 2017 te kort misschien in 2018 hebben we teveel geld over , ja toch kan gebeuren

Door: RICHARD SAUERBIER Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: