De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hoog 'ons kent ons' gehalte op Nieuwjaarsreceptie gemeente

SLV Schiedam = Janssen + dozijn

SLV Schiedam = Janssen + dozijn

SCHIEDAM - SLV Schiedam heeft haar kandidatenlijst voor de komende verkiezingen voor de gemeenteraad gepubliceerd, waarbij naast lijsttrekker René Janssen ook het huidige lid van de Fractie Janssen - Arie van Wingerden -  op de lijst staat (positie 3). Huidig lid van de Fractie Janssen Kees van der Tuijn staat niet op de lijst. We zien verder onder anderen Alwine van Winsen, de voormalig directeur van het Jenevermuseum, en Serkan Kilickaya, die nu onder eigen naam in de raad zit nadat zijn partij PvdA hem niet op een verkiesbare plaats op de lijst wilde zetten. 

SLV is de afkoring van Sociaal Liberaal Verbond. SLV Schiedam zal in de raad de voortzetting zijn van de huidige Fractie Janssen. De partij denkt dat vijf zetels tot de reële mogelijkheden behoort, gaf lijsttrekker René Janssen desgevraagd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente aan tegen De Schiedammer. Dat is overigens een bijeenkomst, die raadslid René Janssen persoonlijk liever zou mijden, wilde hij toen eveneens kwijt aan De Schiedammer, maar gezien zijn politieke functie gaf hij acte de présence. Op de website van de partij neemt de partij duidelijk stelling tegen de bijeenkomst, althans voor wat betreft de samenstelling van de bezoekers. Het heeft een te hoog 'ons kent ons' gehalte. "Het SLV Schiedam was in groten getale aanwezig en constateerde dat er een grote afwezige was: de gewone inwoner van Schiedam" en "Een gemeente staat of valt met de betrokkenheid van haar inwoners. Vastgesteld moet worden dat er een disconnect bestaat tussen gemeente en inwoners, ondanks alle verwoede pogingen van het College om ons te verzekeren dat dit niet zo is. Sociale cohesie tussen inwoners en gemeente lijkt althans meer droom dan werkelijkheid."

De lijst is als volgt samengesteld:
1. René Janssen – lijsttrekker  (48)
2. Danielle Hollander (46)
3. Arie van Wingerden (66)
4. Alwine van Winsen (52)
5. Serkan Kilickaya (38)
6. Jeffrey de Zwart (28)
7. Patricia Luijendijk (51)
8. Eddy Silva (29)
9. Cheyenne Purchase (23)
10. Roeli Koudijzer (20)
11. Harry Dekker (82)
12. Francien Seinhorst (19)
13. Richard Vreeswijk (48)

 

Op de foto boven tijdens de Nieuwjaarsreceptie René Jansen en Cheyenne Purchase, op de eerste foto onder, de nummer 8 Eddy Silva tijdens de Nieuwjaarsreceptie, met aan beide zijden kandidaten van de lijst van DENK

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: