De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Politicus van de week Petra Zwang (PvdA)

Solidariteit blijft centraal staan

Solidariteit blijft centraal staan

SCHIEDAM - In de rubriek Schiedamse Politicus van de week' interviewt Jan Willem de Boer de fractievoorzitter van de PvdA, Petra Zwang (1963). Zij is geboren en getogen in Schiedam en woont nu zo'n 20 jaar met veel genoegen in Schiedam-Noord, in de Woudhoek, dat is wonen in de stad met tegelijkertijd de natuur om de hoek.

De landelijke en lokale teloorgang van de PvdA doet haar pijn, maar geeft wel de gelegenheid het gedachtegoed op te frissen. Wat de reden van de teloorgang is? 'De teloorgang doet pijn. Het waarom? Die vraag hebben we onszelf ook gesteld. Ik heb er nog niet het goede antwoord op. Versnippering en one-issue partijen, zou een verklaring kunnen zijn. Ik geloof nog steeds in het gedachtegoed, solidariteit blijft centraal staan, we zeggen dit niet alleen, maar handelen daar ook naar.' Wat haar eerste indruk van de coalitie is? 'De nieuwe coalitie, de leden ervan moeten elkaar nog vinden in de chemie en op de inhoud.' 

Voor het gehele interview, omlijst met fraaie beelden van de Lange Haven, zie de video van Jan Willem de Boer van JW TV onder deze link.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: