De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

SP-fractie geheel opgestapt

SP-fractie geheel opgestapt

SCHIEDAM -  In de vorige periode leverde de SP Schiedam met Alexander van Steenderen een wethouder en maakte het onderdeel uit van de coalitie. Dat werd niet beloond door de  Schiedamse kiezer. De SP Schiedam zakte in de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 4 naar 2 zetels. De afbrokkeling zet nu verder door. De twee Schiedamse raadsleden Hakan Kucuk en Sun van Dijk stoppen als raadslid voor de SP.

Fractievoorzitter Hakan Kucuk geeft zijn zetel op en raadslid Sun van Dijk gaat verder als onafhankelijke fractie in de gemeenteraad van Schiedam en heeft haar lidmaatschap van de landelijke SP opgezegd. De SP-afdeling in Schiedam zegt het ongelofelijk jammer te vinden dat de raadsleden stoppen voor de SP maar begrijpen en steunen hun beslissingen.

Raadslid Sun van Dijk gaat per direct verder als onafhankelijke eenmansfractie. Door een verschil van inzichten met de landelijke partij acht Sun van Dijk het onmogelijk om door te gaan als raadslid onder de vlag van de SP. Van Dijk: “We hebben onoverkomelijke verschillen en deze hebben ertoe geleid dat ik een beslissing heb genomen om zelfstandig verder te gaan en mijn lidmaatschap van de landelijke SP op te zeggen. Dat neemt niet weg dat ik mij onverminderd blijf inzetten voor de standpunten van de lokale SP afdeling. Ik blijf strijdbaar voor een sociaal, duurzaam en inclusief Schiedam. Ik zal zoveel als mogelijk samen optrekken met de lokale SP, het Schiedamse SP-programma nastreven en ons geluid in de stad laten horen."

Hakan Kucuk: “Afgelopen zomer heb ik een zij-instroomtraject mogen starten om een carrièreswitch te kunnen maken die ik al langer ambieer. Namelijk leerkracht worden op een basisschool. Het vraagt behoorlijk veel van mijn tijd om naast mijn jonge gezin te starten met een nieuwe baan en een opleiding in deeltijd ernaast. Ook vergt het veel tijd en energie om het raadslidmaatschap uit te voeren zoals wij graag doen, namelijk veel in de stad zijn en je oren te luisteren leggen. Tot mijn spijt moet ik concluderen dat dit niet te combineren valt met mijn nieuwe baan en opleiding en dit heeft ertoe geleid dat ik mijzelf terugtrek en mijn zetel beschikbaar stel aan een van de opvolgers van de SP."

 


 

1 commentaar(en) op artikel "SP-fractie geheel opgestapt"

Je weet dat je bij de SP een deel van je vergoeding moet afdragen aan de landelijke partijkas. Na het lezen van dit artikel lijkt me dat dit de enige reden is waarom mevr. van Dijk voor zichzelf gaat zitten en toch de standpunten van de SP blijft uitdragen .? Je zal maar SP gestemd hebben...Weer een staaltje van, waarom ga ik eigenlijk nog stemmen?

Door: R.Schaeffer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: