De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Van Asseldonk verkent coalities

Van Asseldonk verkent coalities

SCHIEDAM -  "We hebben een enerverende campagnetijd en spannende verkiezingen achter de rug. Nu is de tijd aangebroken voor overleg met als doel tot coalitievorming te komen", zegt VVD-lijsttrekker Onno Spek, na met zijn partij in de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag als winnaar uit de bus gekomen te zijn, met het behalen van 6 van de 35 beschikbare Schiedamse raadszetels. 

"De VVD Schiedam heeft goede herinneringen aan de manier waarop vier jaar geleden de coalitiebesprekingen inclusief de verkennende gesprekken zijn gevoerd en zouden graag een overeenkomstige aanpak willen kiezen. Wij menen dat een stabiel en verbindend stadsbestuur van groot belang is. Een breed draagvlak voor een te vormen college is hierbij een noodzakelijke voorwaarde. Daarnaast liggen er grote uitdagingen voor Schiedam. Bestuurlijke daadkracht zal, net als in de voorbije raadsperiode, van essentieel belang blijken. Anders dan vier jaar geleden zit het economisch tij ons mee. Er liggen kansen voor Schiedam, die we met beide handen moeten aangrijpen. Al met al een boeiende opgave. Deze week zal er gestart worden met het houden van verkennende gesprekken onder leiding van Hein van Asseldonk. Vanzelfsprekend zal in het kader van transparantie zowel van de verkennende als van de coalitievormende gesprekken verslaglegging plaatsvinden, die na coalitievorming openbaar wordt gemaakt. Ik verwacht dat we de komende tijd met de inzet om voor Schiedam een stabiel en verbindend bestuur neer te zetten op constructieve wijze met elkaar aan de slag zullen gaan", zo vervolgt Spek.

Hein van Asseldonk (foto) was de nummer 18 op de lijst van kandidaten van de VVD Schiedam. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring. Een van de functies die hij vervult is voorzitter van de raad van commissarissen van de Schiedamse zorginstelling Frankelandgroep. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: