De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Geen zetel voor Villerius, wél voor Gouweleeuw

Verrassingen in de gemeenteraad

Verrassingen in de gemeenteraad

SCHIEDAM - De verdeling van de zetels per partij geeft niet automatisch aan wie er in de gemeenteraad komen. Daartoe dient ook rekening gehouden te worden met voorkeurstemmen.

Rekening houdend met de voorkeursstemmen zijn de volgende kandidaten gekozen, waarbij een sterretje aangeeft dat dit op basis van voorkeursstemmen gebeurt. Dat dit bij een lijsttrekker (steeds de bovenste in de opgave hieronder) zo is, is niet bijzonder, aangezien de meeste stemmers op een partij kiezen en het bovenste rondje rood kleuren in de lijst van hun keuze. Dat lager op de lijst genoteerden alsnog in de raad komen, is wel bijzonder. Zo zien we de huidige wethouder Nathalie Gouweleeuw, die als 'lijstduwer' onderaan de lijst van de VVD stond, toch verkozen. Bij DENK komt niet de nummer 2 van de lijst Jane Ortet in de raad, maar de nummer 9 Kahramanoglu. Bij Lokaal Onafhankelijk Schiedam valt de nummer 2 Arie Villerius (foto links), die voor Leefbaar Schiedam in de raad zat, buiten de boot, maar komt Monique Rotteveel in de raad. Bij PS is niet de nummer 2 John Maris gekozen, maar zijn echtgenote, de nummer 4 op de lijst Ingrid Coenradie-Maris. 

Nathalie Gouweleeuw zal overigens niet in de raad plaatsnemen. Zij staat haar plaats af aan de nummer 6 op de lijst, Annebeth Wilton. Bij PS staat de vrouw de plaats af haar man John Maris. 

Commentaar:
Jammer dat degenen op wie gestemd is, niet de verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat zij zich op de lijst hebben geplaatst. Als je dan zo populair geworden bent als wethouder, dat mensen op je stemmen, is het toch logisch dat je ervan uit kunt gaan dat de stemmers een bedoeling hebben met het uitbrengen van hun stem. Kiezersbedrog? In ieder geval zou je kunnen zeggen: een gebrek aan respect voor degenen die op je stemmen. Datzelfde geldt uiteraard voor het doorschuiven van een zetel binnen een PS-huwelijk. 

 

Lees ook dit artikel over de definitieve uitslag.

VVD

Spek, O.P.*

Minhas, F.B.

Mostert, A.P.*

Beenhakker, S.T.E.*

Janssen, T.R.

Gouweleeuw, N.*

 

DENK

Erdem, M.*

Ergin, D.A.*

Polat, G.*

Kahramanoglu, C.*

 

AOV

De Groot, C.*

De Jong, C.F.

Post-den Heijer, J.

Bruggeman, H.C.E.

 

D66

Bregman, M.R.*

Van Sliedregt, J.

Biekman, A.N.*

Kuin, A.J.

 

GroenLinks

Karens, R.*

Mantingh, A.M.*

Antunes, S.G.


CDA

Van Aaken, P.*

Lepidis, A.G.

 

PvdA

Zwang, P.M.E.*

Badri, B.

 

Progressief Schiedam

Hamerslag, S.F.*

Coenradi-Maris, I.A.W.M.*

 

OuderenPartij Schiedam

Reuderink, M.R.*

Van Kraaij, P.D.R.

 

Lokaal Onafhankelijk Schiedam

Rose, A.*

Rotteveel, M.*

 

SP

Küçük, H.*

Van Dijk-van Leeuwen, S.Y.*

 

Sociaal Liberaal Verbond

Janssen, R.B.*

 

ChristenUnie-SGP

Berns, R.M.M.*

 

Op de foto Arie Villerius (links) en LOS-lijsttrekker Andreas Rose tijdens de uitslagenavond, toen nog in de veronderstelling dat beiden een plaats in de raad zouden krijgen op basis van de getelde stemmen (foto door Louise Melchers)

2 commentaar(en) op artikel "Verrassingen in de gemeenteraad"

Hij kan altijd nog een honden uitlaat service beginnen met de buiten beter app op zak !!

Door: Fred Op:

Misschien toch beter actief kunnen blijven als Leefbaar Schiedam

Door: Peter. Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: