De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wethouder Catelijne de Groot treedt af

Wethouder Catelijne de Groot treedt af

SCHIEDAM - Catelijne de Groot heeft aan de voorzitter van de gemeenteraad kenbaar gemaakt haar functie als wethouder neer te leggen. De reden voor dit besluit is een privésituatie. Het college betreurt het aangekondigde vertrek van de wethouder en respecteert haar besluit. De partij AOV zal spoedig een opvolger als wethouder voordragen.

Mevrouw De Groot: “Het valt me erg zwaar u en mijn fractie dit te moeten mededelen. Ik heb met veel plezier met het college samengewerkt aan Schiedamse opgaven. De gedachte dat het AOV als coalitiepartij verdergaat, geeft mij enige steun in deze moeilijke periode.”

Dat het AOV als coalitiepartij doorgaat met het college kan rekenen op brede steun van de coalitie. De partij zorgt voor een spoedige voordracht van een opvolger.
In de komende tijd wordt de portefeuille van mevrouw De Groot waargenomen door de overige collegeleden:
    •    Financiën en control (wethouder Minhas)
    •    Gemeentearchief en gemeentelijke dienstverlening (burgemeester Lamers)
    •    Cultuur en media (wethouder Bregman)
    •    Duurzaamheid (alle collegeleden)

Het verzoek tot ontslag van mevrouw De Groot zal worden verleend zodra er in de opvolging is voorzien. In de tussentijd neemt mevrouw De Groot geen deel meer aan college- en raadsvergaderingen.

Catelijne heeft toen ze als wethouder aantrad afscheid genomen van de gemeenteraad. Het is niet zo dat een aftredende wethouder vanzelf opnieuw raadslid wordt.

 

Opnieuw in gemeenteraad?
Catelijne heeft toen ze als wethouder aantrad afscheid genomen van de gemeenteraad. Het is niet zo dat een aftredende wethouder vanzelf opnieuw raadslid wordt. Als een van de huidige voor het AOV gekozen raadsleden zijn/haar zetel zou opgeven, krijgt Catelijne (als eerste op de lijst) de gelegenheid om (opnieuw) raadslid te worden.

Privé-reden
Naar later bleek, heeft de privé-reden te maken met haar functioneren in haar vorige baan als ambtenaar van de gemeente Delft, waarvoor zij werkzaam was als schuldhulpverlener. 

 

Foto door Louise Melchers
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: