De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Als het aan De OuderenPartij Schiedam ligt wel

Wethouder Ouderenzaken?

Wethouder Ouderenzaken?

SCHIEDAM - 'De oprichtingsvergadering van De OuderenPartij Schiedam werd bezocht door een aantal teleurgestelde PvdA'ers die tot de conclusie waren gekomen dat je als je echt voor een doelgroep wilt opkomen en geloofwaardig wilt zijn, toch echt een eigen partij nodig hebt. Het wordt in elk geval geen eenmanspartij,' aldus woordvoerder Maarten Reuderink, 'maar de verkiezingslijst is nog niet openbaar gemaakt.'

door Louise Melchers

Hij vertelt dat een ouderenpartij ook anno 2018 helaas nog echt nodig is. Hoewel de economie groeit, blijft het inkomen van ouderen achter.  Daarnaast worden ouderen ook nog getroffen door de bezuinigingen op de ouderenzorg en de verhoging van de AOW-leeftijd. 

Volgens Reuderink is het onzin dat alle ouderen met dikke pensioenen en afbetaalde huizen altijd vakantie aan het vieren zijn. Wie echt de moeite neemt om naar de doelgroep te luisteren, weet dat veel ouderen in Schiedam met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Maar de politiek weet ook dat ouderen niet snel zullen klagen en daarom een makkelijk slachtoffer zijn voor nog een bezuiniging.

In een stad als Schiedam waar bijna veertig procent van de bevolking boven de vijftig is en veel ouderen iedere maand worstelen om rond te komen, is een coördinerend wethouder voor Ouderenzaken geen overbodige luxe. De OuderenPartij Schiedam pleit dan ook voluit voor zo’n wethouder.

Het is volgens Reuderink belangrijk dat ouderen zich ook lokaal uitspreken tegen landelijk beleid. Als lokale politici roepen dat ze ergens niet over gaan, bedoelen ze dat ze het landelijk beleid van hun partij eigenlijk niet goed kunnen praten.  Nederland bestaat gewoon uit (heel veel) gemeenten. Als je ook lokaal je mening over het ouderenbeleid geeft, moet Den Haag op den duur wel luisteren.

'Al die bezuinigingen spreken elkaar ook nog erg tegen,' zegt Reuderink. 'Een hele groep ouderen is volkomen kansloos op de arbeidsmarkt, maar wordt door het verhogen van de AOW-leeftijd veroordeeld  tot de bijstand. Die kost ook geld en is nodeloos vernederend voor mensen die altijd zelf hebben gewerkt voor hun geld.

Ouderen moeten langer zelfstandig thuis wonen, maar ondertussen wordt er wel bezuinigd op de zorg en op hun mobiliteit. Ondertussen zijn hele volksstammen ‘hulpverleners’ onderweg om ouderen te helpen hun weg door het oerwoud van regels te zoeken, en zijn indicatiestellers druk bezig om ouderen zo krap mogelijk  van huishoudelijke hulp te voorzien. Alleen al door te snoeien op de uitputtende regelgeving  kan substantieel worden bespaard.

In een land waarin een telefoontje, als dat van de directeur van de Unilever komt, genoeg is om 1,4 miljard weg te geven (voorstel afschaffen dividendbelasting, red.), waar de vorige regering vol trots een begrotingsoverschot  aankondigde en er bijna geen rente op staatsleningen wordt betaald, is bezuinigen op de ouderenzorg een keuze en absoluut geen noodzaak!', aldus Reuderink.

Andere punten waar de OuderenPartij Schiedam voor staat:
- Gratis openbaar vervoer voor alle ouderen, het kan in Rotterdam ook!
- Behoud van de Argosmobiel.
- Voldoende zorg voor alle ouderen, langer thuis wonen oké, maar wel met betaalbare zorg op maat.
- Uitbreiding van de doelgroep voor de gesubsidieerde DSW-ziektekostenpolis.
- Voldoende voorraad van betaalbare levensbestendige woningen in de gemeente Schiedam.

Lees ook ons eerdere artikel.

 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft.  Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers en dus ook over politiek in Schiedams goed volgen. Bij voorbaat onze dank.

1 commentaar(en) op artikel "Wethouder Ouderenzaken?"

Succes Maarten!

Door: Frank Faber Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: