De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Maandag beginnen de sollicitatiegesprekken

Wie volgt Catelijne de Groot op?

Wie volgt Catelijne de Groot op?

SCHIEDAM - Aanstaande maandag beginnen de sollicitatiegesprekken met de acht kandidaten voor de vacante wethoudersfunctie na het terugtreden van Catelijne de Groot (AOV). De gesprekken worden gevoerd door Catelijne de Groot, AOV-fractievoorzitter Cock de Jong en (in de vorige gemeenteraad Leefbaar-fractievoorzitter) Gerrie de Bel. 

Na deze eerste gesprekken, volgt nog een tweede gespreksronde voor een selectie uit het achttal. Deze geselecteerden komen dan in gesprek met de huidige AOV-fractie, die naast de fractievoorzitter bestaat uit Christien Bruggeman en Karin de Vries (Anneke Post heeft zich inmiddels afgesplitst van de fractie). 

Volgens een ingewijde zitten er onder de acht sollicitanten kandidaten uit de eigen AOV c.q. Leefbaar-achterban, maar ook buiten deze kring, en gaat het niet uitsluitend om in Schiedam woonachtige kandidaten. Dat is ook niet strikt noodzakelijk; zo is de in Schiedam wonende ervaren wethouder Bart de Leede in Vlaardingen in juni wethouder geworden in het huidige college. 

Foto van Catelijne de Groot voor haar kunstwerkkeuze in aanloop van de verkiezingen eerder dit jaar in het Stedelijk Museum Schiedam (foto door Louise Melchers)

Als je onze Facebook-pagina een Like geeft help je ons met het verspreiden van gratis nieuws en blijf jij goed op de hoogte van nieuws over politiek in Schiedam. Alvast dank. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: