De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Inschrijving halve Roparun is nog mogelijk

332 teams doen mee aan Roparun

332 teams doen mee aan Roparun

SCHIEDAM - Met 332 teams ligt de inschrijving voor de 28e editie van de Roparun hoger dan de afgelopen jaren. Vorig jaar gingen verdeeld over Parijs en Hamburg 309 teams van start. Het hoogste aantal deelnemende teams was tijdens de 25e editie in 2016, toen 333 teams deelnamen. De Roparun vindt plaats in het Pinksterweekend van 8 tot en met 10 juni 2019. 

Roparun-directeur Wiljan Vloet: “Het is prachtig om te zien dat zich zoveel teams hebben ingeschreven, want meer teams betekent meer geld voor de doelen die we steunen. Roparun gaat al vele jaren mee en dit aantal laat zien dat we een hele trouwe groep teams hebben én dat we nieuwe mensen weten aan te spreken.”

Op 8 juni gaan in Parijs 231 teams van start en 100 teams hebben Hamburg als startplaats. Voor de dit jaar voor het eerst aangeboden halve Roparun, met startplaats Almelo, heeft zich inmiddels één team ingeschreven. De inschrijving voor Parijs of Hamburg is gesloten, maar opgeven voor de halve Roparun kan nog tot eind januari.

De Roparun is een estafetteloop tussen Parijs/Hamburg/Almelo en Rotterdam, waarmee teams geld inzamelen voor palliatieve zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Dit gebeurt onder het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. In 2018 haalden de teams zo 5,14 miljoen euro bij elkaar. Jaarlijks ontvangen vele tientallen projecten financiële steun van de in Schiedam gevestigde Stichting Roparun.
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: