De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Aanvallend cricket in PCL

Ballen verdwenen hoog in de bomen

Ballen verdwenen hoog in de bomen

CRICKET - Dinsdagavond 17 juli was een absoluut mooie cricketavond op Excelsior'20. Niet alleen was het veld perfect, ook het weer was geweldig en het belangrijkste: het getoonde cricket was van een hoog niveau. In het kader van de PCL, de Pakistan Cricket League, speelden Peshawar Badshah en Lahore Avengers aanvallend en vol risico om tot een zege te komen. Lahore Avengers batte eerst en kwam tot 140 all out waarna Peshawar Badshah er het hout op legde en na 12 overs de buit binnen had, 142 voor het verlies van 1 wicket!!

door Ton de Leede (foto's Ton Brökling)

Niet alle aangekondigde spelers gaven om uiteenlopende redenen acte de précense, het mocht de pret allerminst drukken. Van elke speler droop het plezier, de ambitie en de teamgeest van het gezicht. Het veld steunde elke bowler, ook al verdween er weleens een losse bal hoog en ver in de bomen. Er was altijd een goed woordje, een kwinkslag en een aanmoediging. 

Lahore Avengers kende een prima opening met 56 voor 1 na 7 overs met 42 runs voor Mudassar Bukhari. Maar met Tanvier Afzal, ex-captain van Hongkong, als bowler begonnen de moeilijkheden voor de batsmen. Zijn fantastische spell riep Lahore Avengers een halt toe. De volgende bowlers waren ook de baas en het beoogde megatotaal bleef ineens ver weg. Muhammad Hafeez 1-18 in 4 overs, Sunny Sheikh 3-24 in 4 en captain Haider Khan 1-13 in 3 lieten Lahore Avengers spartelen en niet meer boven komen, 140 all out.

Het is zonde dat veel liefhebbers van het edele cricketspel niet even de gelegenheid hadden genomen om sportpark Thurlede te bezoeken. Dan hadden bezoekers een potje aanvallend cricket gezien dat zijn weerga niet kent. De omroeper, die elke bal versloeg en soms best grappig was, riep telkens om de doos ballen als er weer een bal werd zoek geslagen. Na 5 overs stonden er 68 runs op het bord en was Ali Reza (35 runs in 14 ballen!) zijn wicket kwijt. Riffatullah, ex-international van Pakistan, was niet te verslaan en eindigde met 79 not out uit 40 ballen. Wesley Barresi keek vol bewondering toe en kwam tot 25 not out. Na amper 12 overs was de strijd beslecht, 142 voor 1.

Volgende week woensdag 25 juli op terrein Excelsior'20:
Peshawar Badshah-Karachi Express
De winnaar plaatst zich direct voor PCL-finaledag op zondag 29 juli bij Excelsior'20

Foto boven van Peshawar van captain Haider Khan (van Excelsior'20), staand 2e van links

1 commentaar(en) op artikel "Ballen verdwenen hoog in de bomen"

Toen cricket nog gewoon hakken was:

http://quick1888-reunisten.jouwweb.nl/oude-doos

Download quickkampen 60-61-62 voor wat oude cracks van Excelsior '20 leuk!

Door: Arie Frits natuurlijk Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: