De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Eén goede helft levert Excelsior niks op

Eén goede helft levert Excelsior niks op

VOETBAL - Op bezoek bij gedeeld koploper RKDEO liepen de voetballers van Excelsior'20 tegen een fikse tik aan. Na een prima eerste helft, met 0-0 afgesloten, liep de thuisploeg vrij eenvoudig naar een 3-0 winstpartij uit. ,,We vergaten met een 0-1 voorsprong te gaan rusten,'' vertelde Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir naar waarheid, ,,en liepen in deel twee te snel tegen de 1-0 aan waarna we het niet meer konden herstellen.''

door Ton de Leede (foto's door Ton Brökling)

In Nootdorp wilde Excelsior'20 de teleurstellende nederlaag (3-2) bij Antibarbari zo snel mogelijk uitwissen. Hoewel RKDEO in de nog jonge competitie de volle winst had behaald, waren de Schiedammers zeker niet minder. Na een vrije trap van RKDEO-goalgetter Luuk Goedbloed op de lat brak het hoofdstuk Excelsior'20 aan. De laagvlieger kreeg prachtige mogelijkheden, maar om verschillende redenen werden deze door twee keer Sezer Kerim Yoney, Marco Clarijs en Sergio van Hees om zeep geholpen. Rond het halfuur moest sterkhouder Marco Clarijs geblesseerd naar de kant (foto) ,,Voor mijn lichaam is het niks om op kunstgras te spelen. Allerlei pijntjes spelen dan op. Ik denk wel dat ik volgende week weer gewoon mee kan doen.'' Het initiatief glipte de Thurledeploeg vervolgens steeds meer uit de handen.

Na de thee kwam dit steeds duidelijker tot uiting. RKDEO, toch al veel robuuster in de duels, kwam steeds vaker voor het doel van Aykut Nargün. Hij kon er werkelijk helemaal niets aan doen dat Luuk Goedbloed, Rob van Hagen en weer Luuk Goedbloed de stand naar 3-0 tilden. 43 jaar geleden hadden de Nootdorpers voor het laatst van Excelsior'20 gewonnen, het was het wachten waard geweest. RK Door Eendracht Omhoog had na een sterke tweede helft de koppositie gewaarborgd. Excelsior'20 moet oppassen niet weer in een negatieve spiraal terecht te komen.

Volgende week is VFC te gast in Schiedam. Een vervelende tegenstander die er altijd terecht op uit is om Excelsior'20 te vloeren. Aan Gökhan Cayir de niet geringe taak om zijn ploeg, liefst met Marco Clarijs in de basis, weer op het juiste pad te krijgen.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker