De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Scyedam begint met huiswedstrijd

Eredivisie tafeltennis start zaterdag

Eredivisie tafeltennis start zaterdag

TAFELTENNIS - Aanstaande zaterdag start de najaarscompetitie voor de hoogst spelende herenteams van Scyedam met een thuiswedstrijd. Het eerste herenteam komt dankzij een zeer verrassende ontsnapping wederom uit in de eredivisie. Het tweede herenteam is er in het voorjaar niet in geslaagd het verloren terrein goed te maken en komt dus weer uit in de afdelingshoofdklasse. Helaas hebben de dames besloten niet meer in de competitie uit te komen. De jeugdteams zijn afgelopen zaterdag gestart met een uitwedstrijd.
 
De wedstrijden van de herenteams beginnen om 16.00 uur. De volgende wedstrijden staan aan de Dr. Kuyperlaan 4 in Schiedam op het programma:
Scyedam heren 1 - Hercules 1 uit Terborg. 
Daarnaast in de hoofdklasse van de afdelingscompetitie:
Scyedam heren 2 - Gorkum 1.
 
In het afgelopen seizoen werd het eerste herenteam in de reguliere competitie achtste en laatste in de eredivisie. In de play-downs stegen zij echter boven zichzelf uit door tweemaal te winnen van het als vijfde geëindigde Scylla en wisten zich daarmee te handhaven. In de thuiswedstrijd won Nermin Smajic zijn twee enkelspelen en zorgde Thomas Baart voor het derde punt van de 3-1 overwinning. Thomas was in de return de grote man met tweemaal winst en Nermin tekende voor het derde punt van de 2-3 zege. Emanuel Martins Ferreira bleef in beide wedstrijden met lege handen.

Het team is ten opzichte van het voorjaar uitgebreid met de van Vriendenschaar overgekomen Martijn van der Heide. Verder is het team niet gewijzigd en bestaat uit Thomas Baart (foto), Jeroen Bastiaansen, Emanuel Martins Ferreira en Nermin Smajic. De eredivisie wordt gespeeld in een poule van acht teams. In het najaar worden zeven ronden gespeeld, in het voorjaar de overige zeven ronden en daarna spelen de eerste vier teams om het landskampioenschap en de overige teams tegen degradatie.
Tegenstander van a.s. zaterdag Hercules heeft zich afgelopen seizoen als promovendus eveneens gehandhaafd. Het team uit Terborg bestaat uit Herm Aalders, Jelle Bosman, Martin Brinkhoff, Trinko Keen, Jurgen Pastoors en Gerko Wiemer.
 
In de voorjaarscompetitie werd het tweede herenteam tweede in de hoofdklasse. In de play-offs werd tegen Avanti 4 tweemaal gewonnen. In de beslissende wedstrijd tegen het eerste team van HTTV-070 kon echter geen promotie naar de derde divisie worden afgedwongen. Het team is ongewijzigd ten opzichte van de voorjaarscompetitie en bestaat uit Paul de Graaf, Kees de Koning, Stephan Pieters, Bart Platzbeecker en Mark Spaargaren. 
Het team van Gorkum bestaat uit Colin Balde, Maarten Mans en Menno van der Wal.

De jeugdteams beginnen zaterdag om 11.30 uur met hun thuiswedstrijden. De volgende wedstrijden staan op het programma:
Scyedam jeugd 1 - Papendrecht 2;
Scyedam jeugd 2 - Taveri 2 uit Ridderkerk;
Scyedam jeugd 3 - Vriendenschaar 3 uit Gouda.

Foto door Jolanda Vuijk
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: