De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Excelsior blij met punt op Antibarbari

Excelsior blij met punt op Antibarbari

VOETBAL - In tegenstelling tot vorige week speelden de voetballers van Excelsior'20 eeen zeer zwakke parij tegen Antibarbari. Toen werd VFC met 6-0 van het veld gevaagd, deze zondag mocht de Schiedamse tweedeklasser blij zijn dat de eindstand op 1-1 werd bepaald.

door Ton de Leede

Even leek Excelsior'20 dezelfde weg als een week eerder te gaan bewandelen. Een hoekschop van Chris Delgado werd door Leon Roozen binnengefrommeld. De snelle 1-0 van de clubtopscorer was echter niet het begin van weer iets moois. De Rotterdamse studenten, in Rotterdams groen spelend, waren niet bepaald onder de indruk en herpakten zich meteen. De vier middenvelders van Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir, aangepast aan de opponent, plooiden meteen terug. De gasten, die een lik-me-vestje warming-up achter de rug hadden, tikten naar hartelust en verschenen regelmatig dreigend voor het doel van Aykut Nargün, die van geen wijken wilde weten. 

Ook de Thurlede-club kreeg kansjes maar meer dan één treffer zat er voor de matige voorwaartsen niet in. Eén ding was wel duidelijk, Antibarbari zou in de tweede helft een keer scoren. De 'seleksie', zoals de studentclub de selectie zelf noemt en schrijft, kwam almaar dichter bij een goal. In de 75e minuut was het raak. Een vrije trap van Kevin Bloklander, met links van de rechterkant, verdween in de verre hoek om het muurtje heen, 1-1.

De 1-1 werd gekoesterd door Excelsior'20, al deed Antibarbari alles om de drie punten mee te nemen. ,,Antibarbari is een goede ploeg,'' aldus Gokhan Cayir, ,,die niet voor niets 10 punten meer heeft dan wij. Met dat ene punt kan ik goed leven. Volgende week bij Slikkerveer moeten we zorgen dat we winnen van een tegenstander die onder ons op de ranglijst staat.''
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: