De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedams openingsduo doet het alleen

Excelsior passeert Sparta voor nul

Excelsior passeert Sparta voor nul

CRICKET - Excelsior'20 is de Twenty20-competitie vanavond zeer overtuigend begonnen. De uitwedstrijd tegen Sparta werd vanavond niet in Capelle aan den IJssel maar in Schiedam gespeeld. Sparta startte met batten, maar kwam niet verder dan precies honderd runs. Die werden na 12 van de maximaal beschikbare 20 overs door Excelsior'20 gepasseerd.

foto's door Ton Brökling

Na 18.1 overs zat Sparta all out aan de kant voor honderd runs. Alleen Pollard (34) (run out), De Kok (22) (bowled door Khan) en Bukhari (11) (bowled door Hilditch) wisten in de dubbele cijfers te komen. 

De overmacht kwam tot uitdrukking door de manier waarop het totaal werd gepasseerd. Openingsduo Tim Etman en Joost Kroesen kwam, zag en overwon. Zonder verlies van een wicket had Excelsior'20 de eerste zege in de pocket. Tim Etman met 44 runs en Joost Kroesen met 40 runs deden van zich spreken. De 17 extra's deden de rest. 

Dat is een goede aanloop naar het competitieduel dat morgen - zaterdag 9 juni -  op het programma staat: uit tegen Sparta. Deze wedstrijd kan wél door Sparta op eigen terrein worden gespeeld. 

Hermes-DVS speelt zondag zijn eerste Twenty20-Topklasse wedstrijd, om 16.00 uit in Rotterdam-Zuid tegen Punjab

Foto onder de teambespreking van Excelsior'20 (maak de foto groter door erop te klikken)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: