De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Excelsior'20 kan TOGB even bijhouden

Excelsior'20 kan TOGB even bijhouden

VOETBAL - Het jaar eindigde voor de voetballers van Excelsior'20 in mineur. De zondagtweedeklasser kon koploper TOGB ruim een halfuur redelijk van zich afhouden, maar was in de resterende speeltijd zwaar kansloos. Een onrustige 5 minuten bezorgde de thuisclub een 0-3 achterstand waarna de alom als aanstaand kampioen geziene Berkelaars met een misschien wat geflatteerde 1-5 winst naar huis gingen.

door Ton de Leede

De ploeg van trainer Gökhan Cayir, die aan het eind van het seizoen afzwaait,  zal in 2019 nog flink aan de bak moeten om degradatie naar de 3e klasse te voorkomen. De oefenmeester wil ook ten koste van alles voorkomen dat hij de club een treetje lager achterlaat.

Tot Ons Genoegen Berkel, een instituut in het amateurvoetbal dat op vele fronten meedoet, heeft deze jaargang even RKDEO voor zich geduld op de ranglijst. De laatste weken komt steeds meer de klasse van TOGB bovendrijven. Veel opponenten maken geen enkele kans en ook SVV-trainer Toon Wolters gaf aan diep onder de indruk te zijn na een duidelijke nederlaag. Excelsior'20, dat nog wel eens verrassend uit de hoek wil komen op eigen veld, kon 35 minuten aanhaken, maar stond daarna binnen 5 minuten op 0-3.

Na de rust viel op het druilerige Thurlede al snel de 0-4. Chris Delgado scoorde de eretreffer, 1-4, voordat de koploper de eindstand op 1-5 bepaalde. Net daarvoor kwam routinier Davy Roozen ongelukkig ten val waarbij zijn schouder uit de kom vloog. Het leverde flink wat oponthoud op door het wachten op de ziekenauto.

De nederlaag was meer dan terecht voor de zwartwitten, de meningen waren verdeeld of het wel of niet geflatteerd was. En misschien was scheidsrechter Pille uit Nieuwerkerk aan de IJssel op leeftijd en floot hij 'op afstand', keurde hij een doelpunt af en gaf hij geen vermeende strafschop. Tegen clubs als TOGB kan Excelsior'20 niet op, maar er zijn genoeg teams waartegen de Schiedammers de broodnodige punten kunnen pakken. Het is aan de spelers om hun trainer Gökhan Cayir (foto) een afscheid in stijl te geven.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: