De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Het voelt als verlies

Excelsior'20 'tied' met HCC op 200

Excelsior'20 'tied' met HCC op 200

CRICKET - Een doodsaaie en slaapverwekkende cricketvertoning tussen Excelsior'20 en HCC kreeg een onverwacht spectaculair eind. Thuisclub Excelsior'20 was als eerste op 200 runs voor het verlies van 7 wickets geëindigd. Een marginaal totaal op een razendsnel geelgroen veld dat HCC op fluwelen sloffen leek te achterhalen. De slotfase kwam regelrecht uit een goede thriller want de laatste Haagse wickets tuimelden voor weinig. Batsman nummer 8 van HCC, Douwe Walhain zette de boel op zijn kop door in 9 ballen 21 runs te hakken, 1x4 en 2x6. Maar omdat het laatste paar nog 2 runs wist te sprokkelen uit de laatste bal, kwam HCC precies op 200 voor 9.

door Ton de Leede

Een tie, een gelijkspel, was geboren. Een uitslag die niet vaak voorkomt in het cricket, maar die dit keer alle saaiheid van de hele dag enigszins verdrong. Captain Tom Heggelman, terug van zijn zuidelijke uitje, won de toss en hield het op batten. Hijzelf nam de plaats in van de afwezige Tim Etman als opener en liet uiteraard Roel Verhagen meegaan naar het midden. Zoals bekend is het graswicket op Thurlede geen pretje om op te batten. De runs kwamen moeizaam van de plank zodat ook de score opvallend laag bleef. Het batten van de thuispartij was stroperig, moeizaam en niet getuigend van veel zelfvertrouwen. Hoewel 7 spelers in de dubbels kwamen, was het kenmerkend dat er geen de 50 aantikte en verder ging met bouwen. Tom Heggelman (22), Roel Verhagen (19), Joost Kroesen (14), Lorenzo Ingram (21 uit 58 ballen), James Hilditch (39 uit 67 ballen), Shanti Shankar (22) en David Woutersen (28) waren steeds een beetje op weg naar een hogere score. Lorenzo Ingram is het raadsel van al vele weken. De souplesse is er niet meer, de swing ontbreekt en de prachtige shots lijken in een kast te zijn opgeborgen. De eindscore van 200 voor 7 gaf de Schiedamse supporters enige moed, de Haagse opponenten kregen ook weer de bravoure die hen kenmerkt.

De koude pastasalade van huiskok Jos Heggelman beviel alle spelers uitermate goed. Excelsior'20 stond trappelend aan de lijn, net als de batsmen van HCC. Rijan Ninan opende gedegen met 32 runs, Bryce Street, batsman nummer 4, was spekkoper met 68 prachtige runs. Hidde Overdijk liet 27 runs noteren en met eerder genoemde Douwe Walhain (21) bliezen zij hun club levensadem in. Tom Heggelman kon niet tevreden zijn op de 2 zessen die in zijn voorlaatste over werden gemokerd. Sohail Bhatti leek in de laatste over van de partij de beslissing forceren. Maar een matige ingooi van Haider Khan en een twijfelachtige verwerking van keeper Roel Verhagen gaven HCC net die ene runs voor de tie.

,,Het voelt als verlies,'' bekende Tom Heggelman, ,,want we hebben het zelf weggegeven. Over het algemeen is dit een terechte uitslag, toch was dit niet nodig geweest. Volgende week moeten er weer eens 1 of 2 spelers boven de 50 runs uitkomen.''

Foto's door Jos van Deventer
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: