De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Excelsior'20 van mat geveegd

Excelsior'20 van mat geveegd

CRICKET - Stomverbaasd keken de cricketers van Excelsior'20 en de trouwe supporters elkaar aan na de desastreuze nederlaag bij Sparta. Het was zaterdagmiddag 14.05 en de Schiedamse kampioen was gevloerd en uitgeteld. Sparta had maar 9.1 overs nodig om het blamerende totaal van 41 all out te passeren, 42 voor 1. ,,Een totale offday,'' gaf captain Tom Heggelman toe, ,,dat gebeurt soms en hopelijk voor het laatst dit seizoen.''

door Ton de Leede (foto's Ton Brökling)

De omstandigheden waren nog zo perfect. Een werkelijk prachtig veld, gelegen in een kom met jammer genoeg nog een kunstgrasmat om op te bowlen en batten. Misschien een niet geweldig lopend veld, maar alles op een machtig mooi complex. Toch had de Engelse entourage heel weinig effect op het spel van Excelsior'20. De avond ervoor had de titelhouder in een Twenty/20 achteloos Sparta op de slachtbank gelegd. In deze competitiewedstrijd, tussen de nummer 2 en 1 van de Topklasse, was van een ander kaliber. Het begon al met het, weer, snelle vertrek van opener Tim Etman (3 runs) waardoor Lorenzo Ingram veel te snel de wei in moest. Sanjit Shankar blijft maar niet afkomen en bleef op 4 runs steken. De bowlerij van Sparta was volledig de baas en geen enkele Schiedammer wist in de dubbels te komen. Hoop in bange dagen Lorenzo Ingram zag er niet veel van en bleef op 2 runs steken. Joos Kroesen kwam nog het dichtst bij de dubbele cijfers en was dus met zijn 9 runs topscorer!

James Hilditch (3), Tom Heggelman (0), David Woutersen (8), Davi van Slobbe (2), Rens van Troost (0), Haider Khan (0 not out) en Sohail Bhatti (0 op eerste bal lbw als laatste wicket) maken de trieste lijst op de scorecard compleet. Mudassar Bukhari bowlde 2 voor 7 in 8 overs en ook Warren Bell met 2-15 in 10 had een lekker dagje. Dost Muhammad had de dag van zijn leven. Hij had de juiste snelheid, de juiste grip en net dat beetje geluk om tot de prachtcijfers van 5-4 in 8.1 overs te komen. De wicketkeeper van Sparta, Atse Buurman, had 5 vangen.

Om 13.15 uur was de abominabele battingbeurt voorbij. Van een lunch was nog geen sprak en de Sparta-openers bonden de legguards voor. Snel wickets pakken was de hoop van Excelsior'20, eigenlijk tegen beter weten in. Een totaaltje van 41 verdedigen is een schier onmogelijke taak. Op 8 runs pakte Tom Heggelman het wicket van Usman Ishfaq (5), daar bleef het echter bij. In sneltreinvaart liepen Faisal Iqbal (29*, 3x4 en winnende 6) en Tim de Kok (7*) naar de overwinning. Daarmee nam Sparta de koppositie van Excelsior'20 over.

,,We hebben na afloop goed met elkaar gesproken,'' vertelde Tom Heggelman, ,,en we richten ons nu volledig op komende zaterdag als we thuis tegen HBS spelen. Zeker geen gemakkelijke tegenstander, maar ook goed om ons te revancheren.''

1 commentaar(en) op artikel "Excelsior'20 van mat geveegd"

Excelsior '20 is een klasse apart op graswickets en Sparta in het voordeel op hun bowlingwicket

Door: Duco Ohm Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: