De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Beatrixpark officiële opening

Hardlooproutes en sprintbaan

Hardlooproutes en sprintbaan

HARDLOPEN - Sinds eind augustus liggen er twee hardlooproutes en een sprintbaan in het Beatrixpark in Schiedam. De feestelijke opening door de Schiedamse wethouder Fahid Minhas is op dinsdag 18 september aanstaande om 19.00 uur. De wethouder en de beweegcoaches van Lekker Bezig nodigen Schiedammers uit om hun hardloopschoenen aan te trekken en gratis mee te doen met een professionele hardlooptraining voor gevorderden, of met een hardloopclinic speciaal voor beginnende lopers.

De realisatie van de hardlooproutes was een grote wens van verschillende inwoners. Samen met de gemeente Schiedam hebben zij gekozen voor een 2 en 3 kilometer lange hardlooproute door het Beatrixpark. De routes lenen zich uitstekend voor hardlopen, maar ook voor wandelen en skaten. Naast het traditionele, veelal bij verenigingen georganiseerde, activiteitenaanbod wordt in Schiedam ook aandacht besteed aan (meer) ongeorganiseerde mogelijkheden om te bewegen of sporten. Wandelen, skaten en hardlopen zijn heel laagdrempelige sporten, die je kunt doen wanneer je maar wilt.

Het startpunt van beide hardlooproutes is vlak voor het bruggetje in de barbecuezone, richting de kinderboerderij. Hier vindt ook de opening plaats op dinsdag 18 september. De 200 meter-sprintbaan ligt aan de Parkweg ter hoogte van voetbalvereniging PPSC en de volkstuinen. Een leuk detail zijn de sprinttijden van atlete Dafne Schippers; die staan vermeld ter informatie en wellicht als 'extra uitdaging'.

Onlangs is door en voor Schiedammers het platform Lekker Bezig Schiedam gelanceerd, om het Schiedamse beweeg- en sportaanbod zichtbaar te maken en nog beter te laten aansluiten bij de behoeften van de Schiedammers. Meer informatie is te vinden op de website www.lekkerbezigschiedam.nl.

Kritische noten lezers
Op 2 september jl. publiceerden wij op onze Facebook-pagina reeds een foto van de sprintbaan die geleidelijk aan vorm kreeg in het park. Daarop waren niet alle reacties positief.
"Wat een idiote locatie! Dit is voor veel fietsers en brommers een doorgaande route. En hoe zijn hier de verkeersregels van fietsers t.o v. sporters? M.a w. wie heeft er voorrang? Als een stel sporters bezig is, moet de rest dan wachten of zo?", vroeg iemand zich af. Een ander merkte op: "Helaas is het verkeerd om geplaatst. Mocht een hardloper de route willen lopen (van 3km), komt diegene precies tegen de richting in van de honderd meter baan rennen." Een bezorgde moeder: "Ook wel weer gevaarlijk om daar alleen te sporten...ik zou niet willen dat mijn dochter daar zou sporten...en zeker niet nu het donker wordt." 

3 commentaar(en) op artikel "Hardlooproutes en sprintbaan"

Fantastisch gekozen deze plek , voor iedereen toegankelijk, helemaal niet druk! Meestal fiets ik daar alleen !!! Of zou het bij HDVS moeten komen ?

Door: Aad van Troost Op:

Leuk dat jullie mijn reactie gebruikt hebben...😉

Door: Janet Bakker Op:

Prima initiatief. Gewoon een beetje op elkaar letten. Hier zijn geen regels voor nodig toch?! Die zijn er al genoeg.

Door: Sabine Egbers Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: