De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hermes-DVS klimt naar plek twee

Hermes-DVS klimt naar plek twee

CRICKET - Dit jaar ontmoet Hermes-DVS in de Hoofdklasse wat andere tegenstanders dan vorig jaar en zo ook deze week: naar VVV in Amsterdam. Aangezien VVV verhuisd is moest voor de wedstrijd goed gebruikgemaakt worden van de navigatiesystemen. Het kon de concentretaie niet deren en goed gefocust werd een overtuigende zege geboekt.

Sebastiaan Braat won de toss en koos voor eerst batten. Op een stand van 16 runs verloor Luca Borrani zijn wicket en kwam Shoaib Minhaas in. Samen met Lokendra Bohra werd rustig aan een partnership gebouwd. Op 102 runs ging 'Loki' uit en kwam 'Sebas'ofwel Sebastiaan Braat in. Hij scoorde een wat snellere 30 runs. Khurram Shahzad was maar kort in, maar Nick Statham scoorde nog een half century. Aan het einde bleef Olivier Elenbaas met 34 runs not out. Shoaib Minhaas was met 83 runs weer erg belangrijk en de teller bleef staan op 255 runs voor het verlies van 6 wickets na de toegestane 50 overs. 

Met vertrouwen begonnen de blauw-witten aan hun fielding innings en dat bleek terecht want reeds op de eerste bal viel een wicket.  Lokendra bowlde een bal die via het bat van de VVV speler in de handschoenen van wicket keeper Gavin McRae verdween. Vervolgens viel geregeld een wicket. Tendai Chitongo nam twee wickets, Davey Verweij ook, en aan het einde vielen twee wickets op het bowlen van Ralph Elenbaas terwijl het laatste wicket viel op de eerste bal van Olivier Elenbaas. VVV eindigde op 159 all out en de overwinning van Hermes-DVS was nimmer in gevaar geweest.

Door het verlies van Rood & Wit zijn de Schiedammers weer tweede op de ranglijst. Het zag er zelfs nog heel even naar uit dat ook koploper VCC voor het eerst dit seizoen punten zou gaan verspelen, maar in de laatste over hebben de Voorburgers alsnog Punjab 2 verslagen. 

Volgend weekend speelt Hermes thuis op het eigen nieuwe Harga veld aan het Trimpad tegen Bloemendaal.  

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: