De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwe complex gepresenteerd

Hermes-DVS krijgt graswicket

Hermes-DVS krijgt graswicket

SCHIEDAM - Hermes-DVS heeft vanavond, na de ALV te hebben gehouden, voor de leden, vrijwilligers en ouders van jeugdleden een presentatie gehouden van de nieuwbouwplannen. Deze werden met groot enthousiasme begroet. Het is de planning dat het nieuwe complex begin 2019 opgeleverd zal zijn. "Dus wie weet kunnen we de Nieuwjaarsreceptie 2019 in ons nieuwe complex houden", zo verwoordde voorzitter Marinus Elenbaas de positieve verwachtingen.

Eén van de wijzigingen ten opzichte van wat eerder naar buiten was gekomen over de bouw van het nieuwe complex in Harga, is dat het hoofdcricketveld een graswicket zal krijgen. Dit hoofdveld zal de afmetingen hebben die voor interlands en andere internationale cricketwedstrijden zijn voorgeschreven, met inbegrip van voldoende ruimte om uit te lopen. Bovendien zullen ook oefenpitches van gras worden aangelegd, zodat de internationals zich adequaat warm kunnen spelen. 

Ook qua kleedkamers en andere ruimtes zal worden voldaan aan de voorwaarden die daartoe gesteld worden voor internationaal cricket. De kleedkamers bevinden zich op de eerste etage. Er zijn meerdere trappen om de eerste etage te bereiken. Daardoor zijn ook de kleedkamers van de cricketers goed ontsloten vanaf het crickethoofdveld. Kortom, over enkele jaren kunnen we interlandcricket verwachten. Dus nu maar hopen dat het Nederlands elftal zich binnenkort voor de hoogste groep zal kwalificeren, zodat we de mooiste vertegenwoordigende teams in Nederland kunnen begroeten.

Waar alle breedtesporters aan zullen moeten gaan wennen is dat de kleedkamers er zijn om om te kleden, maar niet om de kleding te laten hangen. Voor het opbergen van de kleding zal gewerkt gaan worden met teamlockers. Dat is een nieuwe trend in clubgebouwen. 

Tijdens de presentatie werden zowel artist impressions getoond van exterieur als interieur. Wat het interieur betreft werd opgemerkt dat het ontwerp hiervan losgekoppeld is van de architectuur van het gebouw. 

Aanstaande zomer zal reeds gecricket gaan worden op het nieuwe cricketveld, zonder dat dan het gebouw klaar is. Dit is nodig omdat het huidige crickethoofdveld alvast volgestort gaat worden met zand. Zo kan het terrein inklinken ter voorbereiding van de toekomstige bebouwing met woonhuizen. De graswickets op het nieuwe veld zullen in 2018 nog niet klaar zijn; gespeeld gaat dan worden op een kunstgraswicket.2 commentaar(en) op artikel "Hermes-DVS krijgt graswicket"

Zeer mooi initiatief , nu ook nog hogerop met voetbal..

Fantastisch internationale wedstrijden .

We zijn toch niet voor niets C & FC HERMES DVS en dit al sinds 1884.

Door: Wijnand Wenteler Op:

Wow, dat ziet er fraai uit! Congrats aan alle betrokken HDVS-ers, die dit hebben helpen ontwerpen.

Door: Rob ter Braak Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: