De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Tenniszege voor Harga-equipe

Hermes-DVS passeert PPSC in stand

Hermes-DVS passeert PPSC in stand

VOETBAL - Hermes-DVS heeft PPSC in de derby met een tennisuitslag verslagen: 6-3. Het was een overwinning van de thuisploeg waarop niets af te dingen viel, al viel het verschil in de uitslag wel geflatteerd uit. Hiermee passeren in 4E de lichtblauwhemden in de rangschikking de donkerblauwhemden van Thurlede (in deze wedstrijd in hun rode tenue spelend).

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers) 

Hermes-DVS speelde niet op het 'echte gras' van het hoofdveld. Spelers en trainer geven er de voorkeur aan om hun wedstrijden op het kunstgras bijveld te spelen, al heeft de tand des tijds dit kunstgrasveld niet onberoerd gelaten. De Harga-club kan zo wel al wennen aan het feit dat er op het nieuwe complex op Harga (verhuizing verwacht in week 9 van 2019) op het hoofdveld kunstgras ligt. De thuisploeg leek op het miezerige weer als een vis in het water te zijn vanmiddag. PPSC werd eenvoudig opzij gezet, zo leek het. Lloyd Kalonga tekende de 1-0 aan. Daarna was het tweemaal Wilson dos Barros die de score verder opvoerde: 2-0 en 3-0. De thuisploeg verslapte en leek met de gedachten al bij de warme thee te zitten.

Kort voor rust kon Haroen Boutaybi vanaf ruime afstand ongehinderd aanleggen en de bal in de bovenhoek langs doelman Patrick Krabbendam knallen: 3-1. Misschien niet naar Excelsior Rotterdam - Utrecht gekeken gisteravond (3-0 bij rust, 3-3 na 90 minuten) en ook niet wakkergeschud door de zomaar uit de lucht vallende 3-1, werd het kopje thee voor de thuisploeg nog minder zoet. Centrale verdediger Max de Bruijn ging mee naar voren en was wél scherp: 3-2. Het was nog niet gedaan met de eerste helft. Er kwam nog een aanval van de thuisploeg, die op niets uitliep, maar waarbij Koen Pijpers van Hermes-DVS onnodig een gele kaart pakte door de bal gefrustreerd op de rug van Max de Bruijn te gooien. 

Dan is het de vraag: wie put het meeste voordeel uit de onverwachte wending in de slotminuten van de eerste helft? De ploeg die verrassend weer aansluiting wist te vinden? Of zou het juist de trigger zijn om de ploeg die het beste spel had laten zien in de eerste helft, weer scherp te krijgen? Binnen vijf minuten was het antwoord duidelijk. Koen Pijpers pakte sportief revanche voor zijn onbezonnen actie van net voor de rust door de 4-2 binnen te werken. Wilson dos Barros maakte zijn hattrick vol: 5-2. 

Het pleit voor de gasten dat zij het ook met deze stand nog niet opgaven. Dat leverde enkele mogelijkheden op, ja zelfs een 'niet te missen kans'. Jerry Gomes Ferreira slaagde er vlak voor het doel in riante positie in het leer over de lat te knallen. Emiel van Schie was vervolgens met een kopbal dicht bij een doelpunt, maar ook die bal verdween rakelings langs de verkeerde kant van het liggend houtwerk. "Ja dit is een fase dat we beter zijn. Dan zal je net zien dat Hermes met een uitval nog verder uitloopt", zo hielden enkele PPSC-supporters elkaar voor. Hun angst bleek bewaarheid te worden. De rappe en technisch vaardige invaller Edson Galong schoot de 6-2 binnen. Het mooiste doelpunt van de middag kwam in de slotfase ongetwijfeld op naam van Haroun Boutaybi. Die liet van flinke afstand een keiharde schuiver van zijn voeten komen die via de binnenkant van de linker paal de rechter paal opzocht, om vervolgens in het net te verdwijnen: 6-3. Het was slechts een schrale troost voor de bezoekers.

Alle 22 spelers hadden het met het steeds harder naar beneden komende hemelwater en bij deze stand wel gezien. De scheidsrechter floot zijn negentig minuten uit en presteerde het zelfs om in de slotseconden Robbert Palm van Hermes met tweemaal geel dus rood naar de kant te sturen. Saillant, want die eerste gele kaart voor Robert Palm was alle toeschouwers ontgaan. De scheidsrechter volhardde echter in zijn bewering zijn administratie goed op orde te hebben. Na alle discussie rond dit rood floot hij dan eindelijk af. En nadat alles duidelijk op een rijtje kon worden gezet, seponeerde de scheidsrechter de onterecht gegeven rode prent. 

In de vierde klasse E speelt ook SVV. Die kwam op Harga tot een goed resultaat: 2-1 tegen Overmaas. In de tweede klasse verloor Kethel Spaland de uitwedstrijd tegen Sparta met 4-1. In de derde klasse B stond HBSS tegen Quick Steps halverwege al met 0-2 achter, waarna de marge in de tweede helft nog nadeliger werd tot uiteindelijk 0-4.


Foto boven: de 3-0 door Wilson dos Barros, die de helft van de productie van Hermes-DVS voor zijn rekening nam 

Eerste foto onder: de 3-2 door de juichend weglopende doelpuntmaker Max de Bruijn

Vierde foto onder: Edson Galong gooit in

 

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: