De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Tegen titelkandidaat VCC

Hermes-DVS verliest in Voorburg

Hermes-DVS verliest in Voorburg

CRICKET - Aan het begin van het seizoen 2018 werden Voorburg (VCC) en Hermes-DVS gezien als kandidaten voor de titel in de Hoofdklasse. Tot nu was Voorburg ongeslagen en had Hermes al een keer averij opgelopen dus betekende de wedstrijd uit tegen VCC een belangrijke test-case voor de blauwwitte brigade uit Schiedam. Die test-case leverde niet het gehoopte resultaat op; de punten bleven in Voorburg.

Op het mooie veld met een graswicket in Voorburg begon de dag druilerig: door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen moesten de groundsmen vroeg in de ochtend nog vol aan de bak om het veld speelklaar te maken (foto). Om 12.00 uur vonden de umpires het goed en konden de teams de wei in. De Schiedammers gingen eerst batten en dat begon zacht gezegd niet goed. In de 3e over verloor Hermes de meestal zeer betrouwbare opener Gavin McRae. Uiteraard met respect voor de umpire was niet iedereen het eens met deze call. Ook Shoaib Minhaas verloor al snel zijn wicket, net als Nick Statham, Luca Borrani en Khurram Shazhad. Pas met captain Sebastiaan Braat en Ralph Elenbaas kwamen er runs op het bord. Ook Lokendra Bohra en met name Olivier Elenbaas voerden het tempo op en scoorden belangrijke runs. Uiteindelijk bleef Olivier met 52 runs not out en werd de Schiedamse score gebracht op 173 voor 8 in de toegestane 50 overs. 

Doordat het veld nat was leek dat een te verdedigen totaal. Maar de Voorburgse openers (oud-international Tom de Grooth en Smith) begonnen voorzichtig maar gestaag. Pas op 76 viel het eerste wicket (door Stef Kunst) in de 25e over. Ook Smith verloor zijn wicket, weer door Stef Kunst. De derde Voorburg-batsman, de jonge international Bas de Leede, werd al snel ingerekend, toen Braat die een vang op zijn eigen bowlen vasthield, Stukje bij beetje kropen de Voorburgers richting het Schiedamse totaal en pas in de 48ste over werd het winnende punt geslagen. Onderwijl verloor de buitenlandse coach van Voorburg zijn wicket nog aan Lokendra. 

In de stand haakt Hermes-D.V.S. nu af voor de koppositie en moet hopen op een foutje van Voorburg. Aan deze wedstrijd kan wel een positief puntje worden toegeschreven: de jonge jongens afkomstig uit de eigen jeugd hebben er een wedstrijd van gemaakt.  Zaterdag 9 juni staat Kampong uit Utrecht op het programma, dit keer weer op het mooie nieuwe veld van Hermes op Sportpark Harga. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: