De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hermes-DVS klasse beter dan Groen-Wit

Hermes-DVS klasse beter dan Groen-Wit

CRICKET - Na de euforie van afgelopen vrijdagavond op Thurlede waar Excelsior ’20 in de T20 competitie verrassend werd verslagen, was het vandaag weer business as usual voor de blauw-witten. Hermes begon met batten. Na een totaal van net boven de 200 voor de Schiedamse thuisploeg, wisten de Amsterdamse gasten niet eens boven de zeventig te komen. 

De Amsterdammers kozen voor eerst bowlen en Luca Borrani en Lokendra Bohra mochten de legguards als eerste voorbinden. De beenbeschermers konden weer snel uit want binnen twee overs zaten ze weer aan de kant. Olivier Elenbaas en Shoaib Minhas mochten de wederopbouw tot stand brengen en deden dat door verzorgd en technisch batten. Goede ballen stoppen en slechte ballen afstraffen. Pas bij 92 viel het volgende wicket in de 14e over: Olivier had 38 keurige runs gescoord. Shoaib ging onverdroten voort maar verloor onderweg wel telkens zijn partner. Khurram Shahzad maakte er nog 15, maar Tendai Chitongo (vrijdag nog Matchwinner in Thurlede) was snel weer vertrokken. Nick Statham ditmaal als batsman nummer 6 maakte nog 19 runs en uiteindelijk eindigde Hermes op 201 all out en Shoaib op 96. 

Na de lunch / thee begonnen de gasten uit Amsterdam nog redelijk voortvarend. De eerste 8 overs werd het berekende target van 4 runs per over gemaakt maar toen viel het eerste wicket. En twee overs later viel weer een wicket: Captain Sebastiaan Braat gaf het goede voorbeeld. Daarna was het een komen en weer gaan van de Groen-Witten. Bijna alle Schiedamse bowlers pakten wel wickets, Khurram 2, Davey Verweij 1, Tendai 2 en de jonge Ralph Elenbaas ruimde de staart op en pakte zelfs drie wickets in 2.2. overs. Op 66 runs was GW all out en kon de overwinning gevierd worden.

Vol spanning werd nog gevolgd of nummer 2 in de competitie wellicht verrassend de nummer 1 uit Voorburg zou kunnen verslaan maar dat bleek ijdele hoop. Weliswaar staat Hermes-DVS  nu weer op de tweede plek maar tenzij Voorburg punten laat liggen, zit het kampioenschap er in deze - als “Opleidingsjaar” geplande - competitie niet meer in. 

Man of the Match werd - niet voor de eerste maal dit seizoen - Shoaib Minhas. HIj kreeg van sponsor Ruben van Dam van “Hosman Vins” de bijbehorende prijs. Na een warme dag in het veld werd de koelte opgezocht en in gezellige sfeer nog lang nagepraat. 
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: