De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hermes komt tekort tegen VFC

Hermes komt tekort tegen VFC

SCHIEDAM - In de semiderby die vanmiddag op een ijskoud Harga op het kunstgrasveld werd gespeeld, heeft Hermes-DVS een lesje gekregen in doelmatigheid van VFC, dat bewees niet voor niets koploper in 4E te zijn. Hermes-DVS werd in de eerste helft op een 0-2 achterstand gezet. In de tweede helft een met veel mannen achter de bal naar achteren leunend VFC, dat uit de spaarzame aanvallen toch de marge wist te verhogen: 0-3.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

Hermes-DVS had na een goede reeks aan wedstrijden de hoop koploper VFC vandaag pijn te kunnen doen. De Vlaardingers werden in de beginfase wakker geschud, toen de eerste grote kans voor de thuisploeg was. De aanvoerder van Hermes, Stefan Dijkxhoorn, kwam een op een met de Vlaardingse doelman Bob Kloppenburg, maar perste er met zijn chocoladebeen niet veel meer dan een terugspeelbal uit. De kans was verkeken. VFC was dus wakker en er ontspon zich een wedstrijd die zich met name op het middenveld afspeelde en waarbij beide ploegen technisch verzorgd voetbal op de kunstmat wilden leggen en dat ook deden, met voor vierde klasse voetbal van beide zijden relatief weinig overtredingen. De partijen schenen zo op het eerste gezicht gelijkwaardig, maar schijn bedriegt. Waar Hermes weliswaar goed tot de 16-meter van de Vlaardingers wist te komen, was het daarna afgelopen met de dreiging. Halverwege de eerste helft lukte het anderzijds VFC wel om venijnig door te stoten binnen het strafschopgebied van de thuisploeg. Doelman Patrick Krabbendam moest verschillende malen in actie komen. Zelfs met VFC-ers van korte afstand voor zich, dat je dacht: hoe is het mogelijk dat ze die niet voorbij de doelman krijgen. Maar het thuispubliek voelde: dit gaan we niet lang houden. 

Na zo'n dertig minuten ontsnapte Silvano Kouwenberg op de linkerflank aan de Schiedamse verdedigers. Zijn afgemeten uitdraaiende bal belandde op het hoofd van Nino Netten, die de bal niet echt goed raakte. Doelman Krabbendam zat er nog wel aan, maar daar was dan ook alles mee gezegd: 0-1. Dat was een ongelukkige manier om op achterstand te komen, ook al hing er wel een treffer in de lucht. Ook de verdubbeling van de marge was ongelukkig te noemen. Joep Pranger kreeg de bal buiten de 16-meter voor zijn voeten en waagde een schot. Hij had het geluk dat de bal door enkele Schiedamse benen van richting werd veranderd. Doelman Krabbendam lag op het verkeerde been: 0-2 (zie foto boven). De schade had voor rust nog wat teruggebracht kunnen worden; een laag schot van Wilson dos Barros ging rakelings naast de voor de blauwhemden verkeerde kant van de paal. 

In de tweede helft hing VFC gerieflijk achterover om de voorsprong te verdedigen; Vlaardingse aanvallen waren spaarzaam. Hermes-trainer Richard den Ouden paste in de loop van de tweede helft drie aanvallende wissels toe, waarmee de druk steeds verder toenam. Het waren echter de Vlaardingers die een kwartier voor tijd opnieuw scoorden. Na niet al te sterk verdedigen van de Schiedammers kwam de bal bij Nino Netten, die vernietigend uithaalde. Zo doe je dat, het gaat niet om een veldoverwicht, het gaat niet om het scheppen van kansen, het gaat erom dat je scoort. Waarbij natuurlijk ook meespeelt, dat het de ene keer wat meer meezit dan de andere keer. Hermes mocht vandaag gewoon niet scoren, zo leek het wel. Kai Broer maakte een schitterende 'eretreffer'; vanaf het linkerhoekje van het strafschopgebied van de Vlaardingers liet hij een vlammend schot los. In de seconde dat de bal onderweg was, presteerde scheidsrechter Sleeuwenhoek het om af te blazen. Tijd is tijd, was zijn verklaring aan de teleurgestelde schutter. 

Lees hier ook uit 4E: SVV tegen GLZ/Delfshaven haalt het einde niet; SVV treft geen blaam.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: