De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Keeper kost 2 punten aan Excelsior'20

Keeper kost 2 punten aan Excelsior'20

VOETBAL - Zondag 2e klasser Excelsior'20 leek op een keurige overwinning af te gaan op bezoek bij TOGB. Bij een stand van 1-2 en nog enkele minuten te gaan besloot Aykut Nargün om weer eens de hoofdrol te grijpen. De bebaarde goalie besloot, ondanks zijn geringe postuur zijn doel te verlaten om een voorzet te klemmen. Niet geheel verbazend liet hij de bal glippen, waarna hij in arren moede TOGB-aanvaller Younes Assaih een onnodige gooi gaf. De toegekende penalty bracht de 2-2 eindstand op het bord.

door Ton de Leede (foto's door Ton Brökling)

De twijfels over de positie van Aykut Nargün in het doel van de Schiedammers zijn er al jarenlang. Hij stopt best wel eens een aardig balletje, maar vaker haalt hij de vreemdste capriolen uit en kost hij de club menig punt. Natuurlijk is hij van goede wil en maakt hij zijn blunders niet expres, toch worden de stemmen steeds luider om hem definitief te vervangen. Maar wie zou zijn vervanger dan kunnen zijn? Geen keeper uit de seniorenteams komt in aanmerking of durft zelfs niet eens. Mathijs van Deventer, die vorig seizoen als veertiger noodgedwongen onder de lat kwam te staan, was nog wel een enorm lichtpunt. Hij acht zichzelf niet meer in staat en wordt volgend seizoen de keeperstrainer. De oplossing is nabij, maar of Excelsior'20 dan nog tweedeklasser is? Doelman Mike Zonnevijlle lijkt een terugkeer te overwegen, voor Excelsior'20 zou dit een mooie stap zijn.

TOGB, de nummer 7 van de ranglijst, had aanvankelijk weinig moeite met het 4 plaatsen lager genoteerde Excelsior'20. Na een kwartier spelen schoot Younes Assaih, met een echte à la Steven Berghuis, de bal in de verre hoek (1-0). De Thurledeploeg leek niet erg onder de indruk en wist met een 1-1 stand, doelpunt Spits Chris Delgado, de rust in te gaan. Spits Chris Delgado was aan zijn bewakers ontsnapt en scoorde uit een moeilijke hoek én met zijn linkerbeen

De tweede rondgang was rommelig, matig en met immense fouten. Leon Roozen wist toch de voorsprong op het bord te brengen, vanaf de 11 meter stip. De aanhang van Excelsior'20 wist zeker dat de billen nog flink moesten worden samengeknepen. 

De rammelende defensie, de zwakke doelman en het amper aanwezige vertrouwen boden weinig zekerheid. En jawel, de zwartwitte supporters kregen vlak voor tijd een onvervalst portie ergernis voorgeschoteld resulterend in de onnodige 2-2.

Aan Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir de ondankbare maar zeker niet onmogelijke taak om de status van tweedeklasser volgende week bij Oliveo in Pijnacker van een nieuw laklaagje te voorzien.

5 commentaar(en) op artikel "Keeper kost 2 punten aan Excelsior'20"

Wil Excelsior 20 zich handhaven in de tweede klasse, en dat willen we toch allemaal, wordt het wel eens tijd om naar een andere doelverdediger uit te kijken. Helemaal eens met dit verslag. Dit kan zo toch niet door gaan.

Door: R.Schaeffer Op:

Deze keeper zal door dit artikel echt beter gaan keepen. We hebben het hier over een goedwillende amateur die het vertrouwen van zijn trainer heeft. Het zou de schrijver van dit stuk sieren als hij wat minder op de persoon zou spelen. Of spelen er andere belangen?

Door: Andries Op:

Who the .... is Ton de Leede?

Nederland is gelukkig een vrij land. Iedereen mag zijn mening geven. Normaal gesproken lees ik nooit stukjes in plaatselijke suffertjes, geschreven door mensen die niet gehinderd worden door enige kennis van zaken.

Echter wanneer men op de man gaat spelen en een mede Excelsior’20 lid wil fileren voel ik me genoodzaakt toch even te reageren.

Dhr Ton de Leede is van mening dat wij onze gewaardeerde keeper van het 1e elftal moeten gaan vervangen omdat hij ons punten zou kosten. Als een pseudo Johan Derksen denkt hij met stoere taal indruk te maken.

Ik heb in 10 jaar Excelsior’20 dhr Ton de Leede en zijn metgezel nog nooit op zinnige voetbalkennis kunnen betrappen.

Weliswaar is hij bij de meeste wedstrijden van het 1e elftal aanwezig, maar het vermoeden bestaat dat hij dan 90 minuten een wicket masker op heeft.

Bij wedstrijden van het 2e elftal heb ik hem nog nooit gezien en zijn aanwezigheid bij een training van de selectie is ook nog nooit vastgelegd.

Onze 1e elftal keeper is zeer getalenteerd en heeft de laatste jaren grote stappen vooruit gemaakt. Opleiden van jeugdig talent gaat met vallen en opstaan. De meeste Excelsior’20 leden begrijpen en accepteren dit.

De uitzondering zoals dhr de Leede probeert met zijn zielige stukjes tekst onze talenten kapot te maken.

Geachte heer Ton de Leede,

Vrijwel alle leden van Excelsior’20 kunnen u missen als kiespijn.

Wij adviseren u voortaan op zondag wat gezelligs met de familie te gaan doen of lekker te gaan vissen.

De selectie van Excelsior’20 en de trouwe supporters pruimen u niet.

Vroeger werd u in de bestuurskamer ontvangen met een sigaar en een borrel. Dat tijdperk ligt inmiddels ver achter u.

Ik roep alle selectiespelers, de technische staf en alle echte Excelsior’20 supporters op om dhr. Ton de Leede vanaf heden compleet te negeren. Laten we onze energie steken in de teamprestaties en ons vooral niets aantrekken van deze voetbal-nitwit.

Groet, Henk Zuidgeest

Door: Henk Zuidgeest Op:

Zondag jl., 18 februari, heeft het eerste elftal van Excelsior ’20 helaas ongelukkig gelijk gespeeld tegen TOGB uit. De heer Ton de Leede heeft een onevenredig hard oordelend artikel gepubliceerd, waarin het verlies van de 2 punten werden toegedicht aan de eerste keeper van Excelsior ’20, Aykut Nargün.

Vrijuit van meningsuiting is in Nederland een groot goed, dat gekoesterd moet worden. Het kan niet de bedoeling zijn dat door deze vrijheid, individuen persoonlijk worden gekwetst. Binnen onze club hebben wij normen en waarden hoog in het vaandel staan. Daarom vindt het voetbalbestuur van Excelsior ’20 het van groot belang om nadrukkelijk afstand te doen van de uitingen in dit artikel. Excelsior ’20 kan zich ook op geen enkele wijze vinden in de oordeelsvorming rondom Aykut.

Aykut is een zeer gewaardeerde keeper binnen onze club. Een keeper die getalenteerd is en die keer op keer heeft bewezen zich voor de volle 100% te willen inzetten om positieve resultaten voor de club te behalen. Aykut geniet daarom ook de volledige steun van de club.

De heer Ton de Leede willen wij als bestuur oproepen om in het vervolg, bij het schrijven van een artikel over ieder willekeurig onderwerp, dit op genuanceerde, onderbouwde en vooral respectvolle wijze te doen.

Namens het

Voetbalbestuur Excelsior ‘20

Zoran Nikolić

Voorzitter

Door: Zoran Nikolic Op:

@Henk Zuidgeest.

Een cordon sanitair hebben we al in de politiek. Maar om dit op te roepen bij het voetbal, is wel een beetje te veel van het goede,

Door: Robert Schaeffer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: