De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Uitslag 15-24 (10-10)

Nexus sluit het jaar af met verlies

Nexus sluit het jaar af met verlies

KORFBAL - Vandaag stond voor de Schiedamse korfballers de streekderby tegen OZC op het programma. Na 3 punten uit twee wedstrijden was Nexus erop gebrand om het jaar goed af te sluiten en de punten in Schiedam te houden. Na een goede eerste helft (10-10) was de koek na 14-14 voor Nexus helemaal op. OZC won verdiend met 15-24.

De ploegen zijn bekenden van elkaar en hebben al een aantal wedstrijden tegen elkaar gespeeld, van enig aftasten was dus geen sprake. De wedstrijd startte in het voordeel van OZC en de Schiedamse ploeg keek al snel tegen een achterstand van 6-3 aan. Na een time-out aan de kant van Nexus, wist de ploeg de schouders eronder te zetten en de 6-3 om te zetten in 9-8 voorsprong. Nexus was feller en liet OZC niet in het spel komen. Toch wist de Rotterdamse ploeg de achterstand om te zetten in een 10-10 stand bij rust.

Beide ploegen kwamen sterk uit de kleedkamer en wilden allebei de punten pakken om zo met een goed gevoel het kerstreces in te gaan. Tot 14-14 ging het gelijk op, daarna zakte Nexus compleet in. OZC kwam goed in het spel en wist de individuele fouten van Nexus genadeloos af te straffen. De ploeg van Bertjan Bron kwam niet meer in het goede spel van de 1e helft en wist de achterstand niet meer om te zetten in voorsprong. Binnen 13 minuten had OZC een gat geslagen van 7 punten en was de wedstrijd gespeeld. Nexus probeerde met een aantal wisselingen nog een aantal doelpunten te forceren, maar helaas lukte dit niet. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 15-24 winst in het voordeel van OZC.

"We sluiten zo het jaar minder af: met een nederlaag, maar gaan het nieuwe jaar weer fris starten met hopelijk mooie overwinningen", aldus Nexus. Op 12 januari komt het onbekende Atlas uit Ritthem op bezoek.

(Archieffoto eerdere wedstrijd)
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: