De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

PPSC vaster op 4e plek

PPSC vaster op 4e plek

VOETBAL - De voetballers van PPSC lieten zaterdag op het vrieskoude Thurlede met veel zelfvertrouwen De Egelantier Boys kansloos. Na een rustig eerste deel, met een 2-0 tussenstand, eindigde het ongelijke treffen in 6-1. Met trots constateerde PPSC-trainer Jeremy Hagestein dat zijn mannen zich nog vaster op de vierde plaats van de ranglijst hebben genesteld.

door Ton de Leede

Na de dikke tegenvaller van twee weken geleden bij Hermes-DVS, een 6-3 verlies, maar een goed herstel vorige week tegen LMO (van 1-0 achter naar een 1-2 zege), waren de blauwhemden helemaal gefocust op een éclatante zege. De Egelantier Boys, de nummer 11 van 4E, was eigenlijk de ideale opponent voor een duidelijk doorzetten van het herstel. In de 1e helft toog PPSC onverwijld ten aanval, verder dan 2-0 kwamen de Schiedammers niet. Jerry Ferreira Gomes en Stan de Bruijn waren de doelpuntenmakers.

Na de thee zochten de gastheren nog eerder de aanval en waren doelpunten van weer Stan de Bruijn en weer Jerry Ferreira Gomes goed voor de 3-0 en 4-0. Een ongelukje in de defensie van PPSC leverde De Egelantier Boys de 4-1 op. Emiel van Schie en Nick da Cuba schoten de 6-1 op het bord.

PPSC gaat als keurige nummer 4 de winsterstop in en kan gezien het veelal vertoonde spel misschien wel een treetje hoger op de ranglijst eindigen, waardoor ook een periodetitel tot de mogelijkheden kan behoren. Voor de ambitieuze Jeremy Hagestein een zeer aanlokkelijk beeld.

Er waren na afloop wat misverstanden over de eindstand. Verschillende sites gaven aan dat PPSC met 5-2 had gewonnen van De Egelantier Boys. Jeremy Hagestein, de meest aangewezen persoon om het resultaat te vertellen, was duidelijk en gaf aan met de 6-1 eindstand erg in zijn nopjes te zijn. ,,De eerste helft was niet altijd even soepel, maar na de rust hebben we soms heerlijk voetbal laten zien. We kwamen tot veel kansen en ook tot prachtige doelpunten. Met 20 uit 11 gaan we als 4e op de ranglijst de winterstop in. Daar ben ik trots op, zeker weten.''

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: