De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bij familieclub Excelsior'20

Ruud de Leede voorzitter

Ruud de Leede voorzitter

VOETBAL/CRICKET - Als de leden er aanstaande vrijdagavond tijdens de algemene ledenvergadering mee instemmen, wordt Ruud de Leede de nieuwe algemeen voorzitter van Excelsior'20. Hij zal daarmee dan de huidige algemeen voorzitter, Henk van Deventer, opvolgen.

Phons Ockerse is de voorzitter van het voetbalbestuur en Luuk van Troost van het cricketbestuur, die beiden tevens deel uitmaken van het hoofdbestuur, waarin naast de algemeen voorzitter voorts zitting hebben Leo Buckers (secretaris), Henk Lansbergen (penningmeester) en Bart Kroesen (lid). 

Ruud de Leede (56) is een man die graag wil dat de club een eenheid vormt, die gaat voor de continuïteit en die goed past in de traditie van de club als familie van families. Zijn vader Toon is 75 jaar lid in 2018, broers Rob en Ton zijn, net als Ruud, bijna 50 jaar lid. Ruud was actief als cricketer en als voetballer. Hij speelde noch bij voetbal noch bij cricket hoger dan het derde. Als jeugdig lid was hij al actief voor de club (als leider en trainer en secretaris), ook hier weer zowel bij voetbal als cricket, en barlid in voetbal- en cricketseizoen. Hij heeft zich bovendien ingezet voor de  normen- en waardencommissie van de club en bij het beslechten van geschillen voor beide afdelingen. Hij stopte op zijn 48e met voetbal, maar hij speelt nog cricket bij de Mannen van de Vrijdag, waarmee hij het 24 uurs crickettoernooi opzette. Een recente activiteit die hij initieerde was de 'Grote Excelsior'20 Quiz', op de foto als quizmaster (geheel rechts). 

Foto door Louise Melchers
 

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: