De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Glenn Duivenvoorden laat scholieren kennismaken met de schermsport

Schermen voor Ambulance Wens

Schermen voor Ambulance Wens

SCHERMEN - De leerlingen van Sg Spieringshoek konden op 13 maart tijdens de vastenactie kennismaken met de schermsport. Deze schermclinic was het initiatief van Glenn Duivenvoorden en werd mogelijk gemaakt door de schermverenigingen Trefpunt Vlaardingen en Zaïr Rotterdam.

Glenn Duivenvoorden, leerling van Sg Spieringshoek, bereikte bij het Nederlands Jeugd Kampioenschap schermen in 2017 een prachtige 13e plek met het floret heren cadetten. Hij heeft ooit leren schermen bij Trefpunt en schermt nu bij Zaïr omdat daar meer wedstrijdschermers zijn. Van oudsher hebben deze schermverenigingen een unieke samenwerking: ben je lid van Trefpunt dan mag je ook bij Zaïr schermen en andersom.

Op de foto staat hij tweede van links. Helemaal links staat de leraar lichamelijke opvoeding Jaco van den Aardweg. Jaco schermt hier voor het eerst van zijn leven en was zo sportief om het op te nemen tegen Glenn. Tegen zo’n geoefende wedstrijdschermer is het slecht kersen eten, maar Jaco bood sportief tegenstand. De leerlingen genoten duidelijk van deze partij waarbij Jaco zeker inzicht toonde, maar toch in punten ten onder ging. Des te meer bewondering voor Jaco’s pogingen om een treffer te kunnen maken.

Er werden twee clinics gegeven van anderhalf uur met sport en spel waarbij menig zweetdruppel is gevallen voor het goede doel, Stichting Ambulance Wens. Deze stichting vervult wensen van mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben.

3 commentaar(en) op artikel "Schermen voor Ambulance Wens"

Top gedaan Glenn! voor een mooi doel!

Door: Frits Verwayen Op:

10 punten voor Glenn!

Door: Joris uit Rijswijk Op:

geweldig initiatief

Door: Frans Duivenvoorden Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: