De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Shoaib van Hermes doet oude club pijn

Shoaib van Hermes doet oude club pijn

CRICKET - Voor het eerst dit seizoen speelde Hermes-DVS een Twenty20 wedstrijd. Omdat het in de normale competitie in de Hoofdklasse uitkomt, was dit een uitgelezen mogelijkheid de krachten te meten tegen een Topklasse-tegenstander. Deze test werd door de blauwhemden goed afgelegd, door het totaal van 157 Rotterdamse runs te passeren, met name door het scorend vermogen van Shoaib, voormalig speler van Punjab. 

Op het charmante cricketcomplex in Rotterdam-Charlois begroetten de blauw-witten onder andere hun teamgenoot van vorige seizoenen, international Stephan Myburgh. Wegens een blessure kon hij niet meedoen. De coaches van Hermes, Shoaib Minhaas en Khurram Shahzad, speelden de afgelopen seizoenen juist bij Punjab. Alle ingrediënten voor een beladen potje cricket waren dus aanwezig. Tel daarbij op de warmte en het zou een spannende wedstrijd worden. 

Punjab mocht als eerste aan slag en met regelmaat vielen de Rotterdamse wickets. Door een paar grote zessen aan het einde kwamen de Rotterdammers op 157 runs voor het verlies van 7 wickets in hun toegestane 20 overs. De wickets waren verdeeld over de verschillende bowlers. Mooi detail was dat de zestienjarige Daniel van der Wal (die gisteren zijn debuut maakte voor het eerste team van Hermes) op zijn allereerste bal meteen een wicket pakte. 

Wegens werk- en studieverplichtingen was een aantal spelers afwezig (zoals captain Sebastiaan Braat) en daarom werd de opening ditmaal verzorgd door Jasper Beijer en Lou Borrani die voor deze wedstrijd waren teruggekeerd. Ondanks een aantal gevaarlijke bouncers hielden de mannen stand. Toen uiteindelijk Borrani capituleerde werd hij vervangen door Shoaib. Toen ook Beijer werd ingerekend, kwam Sandeep Sarda in. Hij steunde de coach. Nadat hij gevangen werd, kwam Khurram in. Shoaib knalde er een paar grote zessen uit, waarme het pleit in Schiedams voordeel beslecht was. Shoaib eindigde op een zeer fraaie 112 not out, een geweldige prestatie. Door het hoofd koel te houden en op tijd te versnellen was de eerste T20-zege een feit. Na afloop van de sportieve wedstrijd schudden de tegenstanders elkaar de hand en zochten de schaduw op. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: