De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Met Toon Wolters napraten over 5e titel én vooruitkijken

SVV (zo) officieus tweedeklasser

SVV (zo) officieus tweedeklasser

VOETBAL - Bij SVV gingen zondagmiddag alle trossen los na de best benauwde overwinning van 3-2 op VV SEP. Het officieuze kampioenschap was een feit en een gedelegeerde van de KNVB reikte de schaal aan SVV-aanvoerder Lesley van Waas uit. ,,Weer ongeslagen kampioen,'' wist Toon Wolters, de coach van SVV, ,,dat is toch een hele aardige prestatie.''

door Ton de Leede

Bij monde van het SVV-bestuur was bij de KNVB het verzoek neergelegd om toch al voor een huldiging naar Harga te komen. SVV zou alles moeten verliezen vanaf afgelopen zondag en ODB zou met grote cijfers alles moeten winnen, want er moest ook nog een verschil in doelsaldo van 55 goals moeten worden goedgemaakt. ODB, de nummer 2 in de 3e klasse B, maar nauwelijks naaste belager van SVV te noemen, had overigens al lang de race naar de titel opgegeven. SVV had thuis al met een 5-0 zege aangegeven dat ODB zich echt niet kon meten met de Schiedammers. Over twee weken mag ODB het tegendeel bewijzen als het SVV op eigen terrein verwelkomt. SVV zal echter alles in het werk stellen om de competitie met een ongeslagen status af te sluiten.

De 'kampioenswedstrijd' blonk niet uit in schoonheid. Of zoals Toon Wolters, de kleine generaal van Harga, aangaf dat hij op één wedstrijd na, nog nooit een goed gespeelde titelstrijd heeft gespeeld of meegemaakt. Matig spelend of niet, SVV stond bij de rust met 3-0 voor. Topscorer Dick Tijdeman opende de feestdis, 1-0. Keessie Wolters schoot een vrije trap, zijn handelsmerk, keurig in de touwen, 2-0. Een aanval  over vele schijven met 'één keer aanraak' bracht de bal bij Ufuk Akkanoglu, die voor de bekroning zorgde, 3-0. Even daarvoor was Faybian Herstein, volgens Toon Wolters een ideale schoonzoon, met 2x geel weggestuurd. Een keiharde en ietwat overdreven actie van een scheidsrechter die het potje slecht aanvoelde.

Het tweede bedrijf gaf een SVV in te laag tempo te zien, waardoor SEP wat meer ruimte kreeg. De nummer 10 op de tabel met ruim 50 doelpunten minder dan SVV, scoorde buitengewoon verrassend de 3-1. Na de aansluitingstreffer (3-2), 10 minuten voor tijd brak hier en daar op roodgroene gezichten het angszweet uit. SEP zou het strak georganiseerde feest niet in de war gaan schoppen. Zouden de vier ingehuurde zangers, waaronder trainersneefje Bob Offenberg, een de deejay nou voor niets zijn gekomen. Tot opluchting van 'tout' SVV hield de referee het voor gezien en kon de officieuze kampioensvlag worden gehesen.

,,Willen we in de 2e klasse meedoen volgend seizoen,'' aldus Toon Wolters, ,,dan zal de kleine selectie flink moeten worden aangevuld. Enkele brekers, 1 of 2 keepers en het liefst nog gasten die willen terugkomen naar hun cluppie SVV. Ik moet nu ook naar volgend seizoen gaan kijken.''
 

1 commentaar(en) op artikel "SVV (zo) officieus tweedeklasser"

Vooral geen ZAKKENVULLERS terug halen. Uit 40 jaar ervaring weet ik dat dit dodelijk is voor een club. Talentvolle enthousiaste jonge spelers die nog niets meegemaakt hebben, doen het vaak uitstekend en blijken waardevolle aanwinsten te zijn ! het is maar een TIP !!

Door: Freek Louis Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: