De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

TOGB kraakt Excelsior'20: 1-4

TOGB kraakt Excelsior'20: 1-4

VOETBAL - Na twee gewonnen potjes liepen de voetballers van Excelsior'20 op ongehoorde wijze tegen TOGB aan. De gasten uit Berkel en Rodenrijs domineerden de eerste helft en lieten de rust ingaan met een 0-4 stand. In de tweede rondgang nam TOGB de voet van het gaspedaal en eindigde de eenzijdige wedstrijd na een treffer van Leon Roozen in 1-4.

door Ton de Leede (foto's Ton Brökling)


Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir bleef na afloop niet lang mokken en legde zich bij de kansloze nederlaag neer. ,,TOGB was niet een maatje te groot, maar heel veel maten. Zij zijn voor mij kampioenskandidaat nummer één.''

Op het onverwacht goed bespeelbare hoofdveld leek Excelsior'20, dat recht en met de borst vooruit het veld betrad, de uitdaging met TOGB gretig aan te gaan. TOGB, dat vorig seizoen op een haar na de promotie naar de 1e klasse miste, was totaal niet onder de indruk. De eerste keer dat de gasten voor het doel van Aykut Nargün verschenen, kon het scorebord op 0-1 verspringen. Glenn den Uyl was de doelpuntenmaker en hij was ook degene die de 0-3 verzorgde. Daartussendoor mocht Hermon Gagary vanaf elf meter 0-2 binnenschieten. Excelsior'20 had helemaal niets te vertellen, er was geen overleg en geen overtuiging. Mohammed Fissoune, een plaag voor de Schiedamse defensie, liet zijn ploeg met een geruststellende 0-4 aan de thee gaan.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Tot Ons Genoegen Berkel maakte zich nog verre van druk en Excelsior'20, spelend met de invallers Rens van Troost en Lorenzo Loef als extra aanvallers, trachtte nog een beetje de eer te redden. Good-old Leon Roozen toonde zijn skills en bracht de eindstand op 1-4.


,,TOGB heeft een sterk elftal,'' concludeerde Gökhan Cayir, ,,met individuele kwaliteiten. In de rust was het muisstil in de kleedkamer en was er angst voor een grote afstraffing. Daar is het gelukkig niet van gekomen. Volgende week bij ONA in Gouda moeten we er weer staan en liefst aan een goed reeks beginnen.''

Overige uitslagen zondag:
RCD - Kethel Spaland 3-1
SVV - VCS 6-1

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: