De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Verzwakt Punjab geen partij Excelsior'20

Verzwakt Punjab geen partij Excelsior'20

CRICKET - Het bezoekende Punjab arriveerde met 5 basisspelers om in de Twenty20-competitie Excelsior'20 tegemoet te treden. De Schiedammers maken nog kans op de kwartfinales en kwamen met volle bepakking het veld op. Punjab kwam eerst battend tot 127 all out, Excelsior'20 passeerde dit na 13 overs, 130 voor 3.

door Ton de Leede (foto Ton Brökling)

Al gauw was duidelijk dat de Thurledeploeg weinig had te duchten van de hekkensluiter in de Topklasse. Natuurlijk raakten de Punjabbers weleens een balletje, dat zit ook in de aard van het beestje. Een echte inning en ook nog snel opgebouwd bleef uit. Mudassar Hussain (39), oud-Excelsior-speler Zaffy Chaudary (15), Rohaan Quadri (28) en Cheema (29) hadden aardige bijdragen. De harde klappen kwamen toch te weinig van het bat, zodat het eindtotaal van 127 all out in de precies toegestane 20 overs niet bepaald indrukwekkend was. Bij de laatste 4 batsmen stond op de scorecard een 0 genoteerd. De zeer fanatieke Sohail Bhatti bowlde 2-17 in 4 overs en Brett Haider kwam tegen zijn oude maatjes tot 2-24 in 4 overs.

Het batten van Tom Heggelmans mannen was bij vlagen een genot om te zien. De bowlerij was niet van Topklasseniveau, toch werden de mindere ballen er keurig uitgepikt door de batsmen. Tim Etman opende met 42 runs (7x4, 1x6), zijn maatje Joost Kroesen kwam tot 28 (4x4). Lorenzo, die snel weer hoopt beslissend te zijn, danste weer op de kunstgraspitch. Hij bleef not out met 32 runs (3x4, 1x6). Nummer 4 Roel Verhagen, hard werkend aan zijn skills, ging nog uit met 14 runs. David Woutersen bracht nog 3 not out aan. Na welgeteld 13 overs had Excelsior'20 de buit binnen.

Excelsior'20 en Hermes-DVS staan in de Twenty20 Rijnmond poule op 6 punten. VOC en Sparta spelen nog tegen elkaar en de kans is groot dat 3 clubs op 6 winstpunten eindigen. Dan gaat de nummer 1, de club met de beste runrate, direct door naar de kwartfinales. De nummers 2 en 3 moeten dan in kruiswedstrijden met een andere poule uitvechten welke club ook doorgaat.

,,We hebben zelfvertrouwen kunnen tanken vanavond,'' stelde Tom Heggelman, ,,en we moeten afwachten hoe deze poule eindigt. Zondag tegen Dosti is ook weer belangrijk. We zijn zeker nog niet uitgeschakeld in de titelrace. Wel zijn er dit seizoen meer clubs die in aanmerking komen voor het kampioenschap.''
 

Foto boven: Bhatti bowlde het laatste wicket, de laatste batsman van Punjab ziet de bal in het wicket verdwijnen (voor meer foto's zie Facebookpagina Schiedam Cricketstad)

Foto beneden: Tim Etman flink op slag (maak de foto groter door erop te klikken)

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer volgt.  Of volg ons via Twitter.

1 commentaar(en) op artikel "Verzwakt Punjab geen partij Excelsior'20"

Gave foto........!

Door: Robert Schaeffer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: