De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Viertal Schiedamse dames in Oranje

Viertal Schiedamse dames in Oranje

CRICKET - Het Nederlands Damesteam cricket - met Denise Hannema, Lisa Klokgieters, Cher van Slobbe en Mariska Kornet als Schiedamse exponenten - heeft zijn eerste wedstrijd in het ICC Dames WK T20 kwalificatietoernooi verloren. Het toernooi wordt gehouden in Nederland. Vandaag, zondag 8 juli, speelt Oranje tegen Bangladesh dat als winnaar van het toernooi  wordt getipt. Deze kraker wordt op Kampong (Utrecht) gespeeld.

door Ton de Leede (foto's Jos van Deventer)

Verenigde Arabische Emiraten was de eerste tegenstander van de Nederlandse dames, die keihard getraind tevoorschijn kwamen. Oranje batte eerst en kwam in de 20 toegestane overs tot 137 voor 3. Denise Van Deventer-Hannema had een prima inbreng van 23 runs. Cher van Slobbe bleef met 2 not out. Sterre Kalis (rechter foto onder, maak de foto groter door erop te klikken) van HCC blonk uit met 88 runs not out als batswoman nummer één.

Nederland hield de gasten aardig onder controle, maar zag toch enkele bowlsters iets te makkelijk weggetikt worden. Twee ballen voor tijd, in 19.4 overs, had VAE de buit binnen, 138 voor 4. Lisa Klokgieters was 'duur' met 0 voor 21 in 2, net als Mariska Kornet met 0-14 in 2 en 0-18 in 4 voor Cher van Slobbe. 

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer volgt.  Of volg ons via Twitter.


 

1 commentaar(en) op artikel "Viertal Schiedamse dames in Oranje"

Als mensen willen gaan kijken, de wedstrijd is op Kampong/Utrecht en niet op VRA

Door: Henk Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: