De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Tamme semiderby bij Excelsior'20 eindigt in 1-1

Zal Cas Smulders weer aanhaken?

Zal Cas Smulders weer aanhaken?

VOETBAL - De streekderby tussen Excelsior'20 en VFC was niet het voorspelde spektakelstuk zoals in eerdere uitgaven. De 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, in de 20e minuut, werd twee minuten later al ongedaan gemaakt, 1-1. Zowel Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir als VFC-oefenmeester Raymond de Romph sprak na afloop van een goed resultaat en een wedstrijd die tenminste niet verloren was gegaan.

door Ton de Leede (foto's Ton Brökling)

Het eerste halfuur was duidelijk voor VFC, dat in een afschuwelijk blauwzwarte outfit aantrad. Colin Huis in 't Veld en Roy van der Graaf waren snelle en levensgevaarlijke spitsen waaraan de defensie van de zwartwitten de handen meer dan vol had. Omdat ook Bryn Siegersma telkens goed bijsloot, leek een Vlaardingse treffer niet ver weg. Uit het niets echter kwam de Thurledeploeg op 1-0. Een afgeslagen bal belandde voor de linkervoet van Chris Delgado die met een gedrukt schot VFC-doelman Casper Ketting in de verre hoek passeerde. Lang genoten de Schiedammers niet van de verrassende 1-0 aangezien Bryn Siegersma binnen twee minuten de 1-1 verzorgde.

De tweede helft gaf een beter Excelsior'20 te zien, dat zonder de geblesseerde Marco Clarijs echter vrij tandenloos is. De flanken werden steeds goed gezocht maar een goede voorzet ontbrak telkenmale. Ook misschien door het ontbreken van de disciplinair geschorste Cas Smulders. De buitenspeler, zeker niet het gemakkelijkste jongetje van de klas, was donderdag van de training weggestuurd. Aanstaande donderdag heeft zijn trainer een gesprek met hem en hoopt hij hem weer op te kunnen nemen in de selectie. Cas Smulders zelf wil zonodig zijn excuses aanbieden, maar denkt erover om per direct te stoppen.

Volgende week speelt Excelsior'20 weer thuis, tegen Hillegersberg. Drie punten lijken de enige optie.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker