De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Soroptimisten zamelen geld in voor leesproject in Zuid-Afrika

Boeken voor het goede doel

Boeken voor het goede doel

SCHIEDAM - Op de Dam in Schiedam is 'Het Boekenpaleis Schiedam' van de vereniging van Soroptimisten te vinden. Een vereniging die zich inzet voor verbeteren van de kansen voor vrouwen en meisjes in de wereld. Momenteel wordt er geld ingezameld voor het project 'My Book Buddy'.

door Louise Melchers

'My Book Buddy' bestaat uit een kastje waarin boeken staan voor kinderen in Zuid-Afrika die naar school gaan, maar zelf geen boeken kunnen aanschaffen. De kinderen kunnen uit dit kastje een boek lenen en dat vervolgens meenemen in een rugzakje dat erbij geleverd wordt. Is het boek uit, dan kunnen ze het weer ruilen voor een ander boek. Zo krijgen de kinderen de gelegenheid om lekker te lezen en hun kennis en vaardigheden uit te breiden. Zowel de kastjes, als de rugzakjes, als de boeken worden in Zuid-Afrika gekocht.

Ineke van den Berg van Soroptimisten Schiedam vertelt vol trots dat het project erg goed werkt en dat ze het ook graag willen gaan uitbreiden met meer boekenkastjes. Daarvoor zamelt haar club geld in. Dit geld komt van de verkoop van boeken die de vereniging zelf cadeau krijgt en voor een laag bedrag weer verkoopt. Zo zorgt een Schiedams boek weer voor een boek in Afrika.

Het boekenpaleis van de Soroptimisten is te vinden op Dam 10 en is elke zaterdag en koopzondag open.

Fotobijschrift: Ineke van den Berg laat een voorbeeld van 'My Book Buddy' zien.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: