De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De Werf Kethel koopt pand van Bisdom

De Werf Kethel koopt pand van Bisdom

SCHIEDAM - Ontmoetingscentrum De Werf Kethel aan de Kerkweg 46c, 3124 KE Schiedam gaat het pand, waarin het centrum huist, overnemen van het Bisdom Rotterdam. 

Het centrum werd in 1985 gestart vanuit de katholieke kerk c.q. de tegenovergelegen Jacobuskerk. Op een gegeven moment is het - naast de katholieke begraafplaats in het oude Kethel gelegen - ontmoetingscentrum voortgezet door particulieren, weliswaar met ondersteuning door de kerk, zo vertelt voorzitter Ton Verdoes in een interview aan Jan Willem de Boer van JW TV. Het ontmoetingscentrum groeit en bloeit, met dagelijks activiteiten op het programma en met zo'n 350 mensen die in totaliteit deelnemen aan een of meerdere activiteiten. Wel heeft het centrum te maken met een vergrijzing in het deelnemersbestand. Er staan activiteiten op het programma als klaverjassen en bridgen en aan de creatieve kant schilderen, beeldhouwen, boetseren en 'spekstenen'. 

Groei en bloei gelden niet voor de katholieke kerk. De kerk is daardoor genoodzaakt onroerend goed af te stoten. De Jacobuskerk blijft nog enkele jaren open, maar het ontmoetingscentrum wordt afgestoten. Stichting De Werf zal het pand overnemen van het Bisdiom en is bezig met een grootschalige renovatie van het gebouw. 

Voor de reportage door Jan Willem de Boer van JW TV met Ton Verdoes kun je onder deze link kijken.

We stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina De Schiedammer een like geeft. 
Of volg ons via Twitter. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: