De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Gratis te gebruiken

Er komt klimmuur onder spoortunnel

Er komt klimmuur onder spoortunnel

SCHIEDAM - Er komt een klimmuur onder een spoorwegviaduct vlakbij de fietsers en voetgangersbrug die op de Overschieseweg van het station naar Euroscoop gaat. De bouw is deze week gestart. Met de aanleg van een professionele klimmuur wil de gemeente Schiedam het gebied bij het spoorwegviaduct aantrekkelijker en sociaal veiliger maken en tevens Schiedammers stimuleren tot meer bewegen. De klimmuur zal naar verwachting in december klaar zijn en gratis te gebruiken zijn.
 
Met de voorbereidingen van de klimmuur is de gemeente Schiedam anderhalf jaar geleden gestart. Nu de beheerovereenkomst is getekend met ProRail, eigenaar van de onderdoorgang, konden de werkzaamheden beginnen. Dit project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling A20 zone Schiedam. Voor het Euroscoop Cinema en Leisure Centrum op Schieveste, dat al bestaat uit een bioscoop, restaurants, een ‘glow in the dark’-minigolfbaan en een entertainment centrum, betekent de klimmuur een sportieve aanvulling.

Een aantal pijlers van het viaduct bij de Overschieseweg wordt rondom bekleed met ‘outdoor’-klimpanelen in diverse hoeken en voorzien van circa 675 klimgrepen. Het resultaat is een professionele klimmuur met 228 m² klimoppervlakte. Er worden verschillende routes gemaakt voor zowel beginnende klimmers als professionele wedstrijdboulderaars, dat zijn klimmers zonder gebruik van touw. Er zijn ook kinderroutes. Rondom de klimmuur wordt een valdempende ondergrond aangebracht. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging juicht - zo meldt de gemeente - de aanleg van de ‘boulderwand’ zoals deze muur in klimjargon heet, toe. Er zijn nog nauwelijks gratis toegankelijke klimmuren in Nederland; Schiedam is daarmee dan ook een van de eerste gemeenten in Nederland.

Het ontwerp en de montage is in handen van Vertigo Climbing Structures & Equipment uit de Spaanse Polder. De klimmuur zal omstreeks december 2018 worden opgeleverd.

Zie hier de reportage die Jan Willem de Boer van JW TV maakte.

Als je onze Facebook-pagina een Like geeft, help je ons met het verspreiden van gratis nieuws en blijf jij goed op de hoogte van nieuws over het sportieve en uitgaansleven in Schiedam. Alvast dank. 

2 commentaar(en) op artikel "Er komt klimmuur onder spoortunnel"

Leuk idee zo'n klimmuur. Waarom niet bij de speeltuin in het Beatrixpark. Wie gaat er nu klimmen bij zo'n tochtig en verlaten stukje Schiedam. Je moet er maar op komen..Dit is m.i. niet de juiste plek.

Door: R.Schaeffer Op:

December 2018? Anno maart 2019 staat er nog steeds een hek omheen met bord verboden toegang. Wanneer zijn die hekken weg?

Door: Marco Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker